Torrentsite Demonoid offline gehaald

Demonoid, een van de grootste torrentsites, wordt offline gehouden door de Oekraïense autoriteiten. De site was al een week onbereikbaar.

De site ging op 25 juli offline na een zware Distributed Denial of Service Attack (DDoS). Maar sindsdien zijn de servers nog steeds onbereikbaar door toedoen van de Oekraïense overheid. Die wil mogelijk zo de VS tonen dat het auteursrechten ernstig neemt.

Wie de site vorige week wou bezoeken kwam nergens op uit. Later leidde de site naar willekeurige advertentiesites om nog later opnieuw onbereikbaar te zijn. Dit zowel voor Demonoid.me als Demonoid.ph.

Waarom de site onbereikbaar bleef was op dat moment onduidelijk, maar intussen is bekend dat de autoriteiten de site hebben afgesloten vanuit het datacenter van ColoCall, het grootste datacenter van Oekraïne.

Een anonieme bron bij ColoCall heeft aan de Russische website Kommersant een reactie gegeven. Hij zegt dat rechercheurs in de dagen na de hackaanval alle informatie van de Demonoid-servers hebben gekopieerd en ze vervolgens hebben verzegeld. Wel zou niet alle hardware in beslag zijn genomen.

Wel is de site niet helemaal van de aardbol verdwenen. Zo zegt de bron van Kommersant dat het management van de site vanuit Mexico gebeurt.

Amerikaans verzoeknummer
In het algemeen wordt aangenomen dat Demonoid geen lokale wetten overtrad. De site probeerde overtredingen te vermijden door onder meer alle Oekraïense IP-adressen te blokkeren.

Daarom wordt er op verschillende websites gesteld dat de plotse inval van de lokale politie er kwam op vraag van de VS. Ook viel de politie-inval samen met een bezoek van vicepremier Veleriy Khoroshkovsky aan de VS. Een van de dingen die op de agenda stond was intellectueel eigendomsrecht, iets wat ook later werd vermeld in een gezamenlijke persverklaring.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business