Nieuws

Anonymous plant wraak voor Demonoid

Anonymous, het wereldwijde hackerscollectief, zegt wraak te willen nemen op de overheidsdiensten die Demonoid offline hebben gehaald.

Demonoid is een gesloten torrentwebsite die zich op grote schaal richtte op het verspreiden van illegale downloads.

Offline door Interpol
De website is onlangs offline gehaald door de Europese organisatie Interpol in samenwerking met de lokale autoriteiten in Oekraïne, waar de website gehost werd.

Ook werden er in Mexico, thuisbasis van de oprichters van Demonoid, arrestaties uitgevoerd.

Wraak
Inmiddels heeft Anonymous via zijn blog, AnonPR, aangekondigd om stappen te ondernemen om Demonoid weer online te krijgen.

"Naar aanleiding van jullie criminele activiteiten en verhindering van de vrije online doorstroming van informatie, zijn wij, Anonymous, reeds een operatie gestart tegen diegenen die verantwoordelijk zijn. Lasers worden al afgevuurd", klinkt het op AnonPR.

Anonymous heeft twee doelen vooropgesteld onder de operatienaam #OpDemonoid:

  • Herstel Demonoid-diensten met eender welk middel dat nodig wordt geacht en, indien mogelijk, faciliteer een reeks mirror-websites die worden online gehouden door gratis Anons overal ter wereld. In essentie: open source Demonoid
  • Verzet tegen diegenen die verantwoordelijk zijn. En Lulz.

Al langer problemen
De torrentwebsite was al langer offline – sinds begin deze maand had de website al last van denial of service-aanvallen, kortweg DDoS.

Volgens de BBC zijn er de afgelopen dagen al DDoS-aanvallen gebeurd tegen Oekraïense autoriteiten, waaronder het Oekraïens bureau voor copyright en gerelateerde rechten en de nationale TV en radio maatschappij. Beide sites zijn inmiddels wel weer online.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business