Nieuws

Helft Amerikanen niet happig op 4G

47 procent van de Amerikaanse bevolking zegt geen 4G nodig te hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van Piper Jaffray.

De investeringsbank Piper Jaffray onderzocht of Amerikaanse consumenten zitten te wachten op 4G. Verrassend genoeg zegt bijna de helft van de ondervraagden dat ze eigenlijk geen behoefte hebben aan 4G, omdat 3G voldoende snelheid levert.

Ondanks alle reclame voor 4G LTE-netwerken lijkt de Amerikaanse consument er niet echt in geïnteresseerd. Slechts de helft van de ondervraagden wou een sneller netwerk, omdat dat per definitie beter is.

[related_article id=”161563″]

De conclusie van het Amerikaanse onderzoek is vooral vreemd te noemen: in België is het toekomstig 4G-aanbod één van de doorslaggevende eigenschappen om voor een bepaalde provider te kiezen, zeker bij tariefformules die een grote hoeveelheid mobiel dataverkeer voorzien, zoals Generation Connect, King&Kong, Internet on Mobile en Mobile Vikings.

De Belgische operatoren starten eind dit jaar of begin volgend jaar met hun 4G-netwerk uit te rollen. In eerste instantie zal 4G enkel beschikbaar zijn in de grotere steden, net zoals bij de uitrol van 3G het geval was. Momenteel lopen er al wel tests in onder andere Hasselt en Antwerpen.

4gattinternetmobielnetwerknieuwsverizon

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals