Nieuws

ZDNet-leeslijst: Eerbetoon Tesla en ondergang Winamp

Digitale media. We zijn er verslaafd aan. En dat heeft geleid tot een miljardenindustrie die ons op onze wenken bedient. Sommige faalden, zoals Winamp, terwijl anderen met vlag en wimpel slaagden, zoals YouTube en Valve Software.

Maar ook stripmakers worden steeds invloedrijker, zoals Matthew Inman aantoonde toen hij een miljoen dollar inzamelde voor de bouw van een Tesla-museum. Er valt weer heel wat goeds te vinden in de ZDNet-leeslijst.

We stellen het op prijs als je ons de juweeltjes doorstuurt die we zelf over het hoofd zagen. Zolang het maar op de een of andere manier met technologie te maken heeft, zijn we al tevreden. Tip ons op redactie@zdnet.be.

Lama aan de beademing
Geweldig profile van Ars Technica over Winamp. Ooit de meest populaire mp3-speler, maar na de overname door internetprovider AOL ging het langzaam bergafwaarts met het programma.

Diefstal van een digitaal leven
Wired-redacteur Mat Honan werd het slachtoffer van doortrapte hackers die al zijn accounts overnamen en de harde schijf van zijn MacBook Air wisten. Na weken van verwoede reddingspogingen is hij er weer min of meer bovenop. Lees hoe fragiel je online leven kan zijn.

Operatie Tesla
Toen Matthew Inman, beter bekend als cartoonist Oatmeal, hoorde dat het lab van Nikola Tesla met sloop werd bedreigd, schoot hij in actie en haalde bijna een miljoen dollar op voor de bouw van een museum. De link hierboven verwijst naar zijn eerbetoon aan Tesla, een cartoon waar je nog wel even mee bezig bent.

Het oneindige tv-station
YouTube heeft het gehad met video’s. Kanalen spelen vanaf nu een hoofdrol en daar heeft de Google-dienst er miljoenen van. Een blik op de toekomststrategie van het populaire videoportaal.

Webtrauma
Een tweede artikel over YouTube, maar ditmaal kijken we naar de duistere kant van de videodienst. BuzzFeed spreekt met een tijdelijke kracht die een jaar lang de meest afgrijselijke clips moest bekijken om de rest van de kijkers te kunnen beschermen. Hij zit nog altijd in therapie.

Dubbelblinde encryptie
Een nieuw soort encryptie maakt gegevens nog veel geheimer, omdat de ontvanger van een bestand er mee kan werken zonder de inhoud te kunnen zien. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in dit fascinerende artikel van American Scientist.

Valve, voorvechter van de toekomst
Een paar weken geleden linkten we door naar de werknemershandleiding van spelmaker Valve. Ditmaal legt huiseconoom Yanis Varoufakis uit waarom het werkmodel van Valve het model is voor de toekomstige onderneming.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business