Het internet kost je maandelijks al meer dan genoeg. Hoog tijd dat je er iets aan terugverdient door een Fon-router in huis te halen. Dankzij Fon creëer je een draadloos netwerk over je bestaande internetverbinding, en functioneer je als WiFi-hotspot waar andere Fon-gebruikers gratis op kunnen aanmelden, als ze zich in de buurt van je […]

Advertentie

Het internet kost je maandelijks al meer dan genoeg. Hoog tijd dat je er iets aan terugverdient door een Fon-router in huis te halen. Dankzij Fon creëer je een draadloos netwerk over je bestaande internetverbinding, en functioneer je als WiFi-hotspot waar andere Fon-gebruikers gratis op kunnen aanmelden, als ze zich in de buurt van je huis bevinden. Telkens wanneer iemand een beroep doet op je hotspot, krijg je geld van Fon om het dataverbruik te compenseren. Hoe meer mensen op je Fon-netwerk inloggen, hoe meer je verdient. Woon je in een stadscentrum waar veel toeristen komen? Dan kan je al snel een aardige duit verdienen. Woon je op de boerenbuiten? Dan doe je nog altijd je voordeel, dankzij het gratis gebruik van WiFi Fon-hotspots over de hele wereld.

Fonera Simpl
Het is belangrijk om te weten dat je voor een Fon-hotspot niet je huidige internetrouter kan gebruiken. Daarvoor moet je eerst een Fon-toestel kopen. Er zijn twee toestellen beschikbaar: de Fonera Simpl en de Fonera 2.0n. De Fonera Simpl is – hoe kan het ook anders – de meest eenvoudige oplossing, online verkrijgbaar voor 39 euro op www.fon.com. Dit kleine doosje is poepsimpel in gebruik. Achteraan vind je twee netwerkaansluitingen en een stekker voor de voedingsadapter. Plaats de Fonera Simpl letterlijk tussen de internetaansluiting van je computer en de internetrouter, en je Fon-hotspot is actief. Geen verplichte instellingen; iedereen kan ermee aan de slag. Om te checken of je Fon-hotspot werkt, kijk je best op je laptop, tablet of smartphone alle draadloze internetverbindingen na.

Dit kleine doosje zorgt niet alleen voor een hotspot, maar functioneert natuurlijk ook als draadloos internetpunt voor al je apparaten. Heel handig als je thuis nog geen draadloze router hebt geïnstalleerd, want de Fonera Simpl kost een pak minder dan een apart draadloos access point. Na de online registratie van je Fon-hotspot kan je met die gegevens wereldwijd inloggen op elke Fon-hotspot. Vooral in België en Engeland zijn er bijzonder veel Fon-hotspots waarvan je gebruik kan maken. In totaal zijn er al meer dan 6 miljoen Fon-klanten, allemaal netjes in kaart gebracht op maps.fon.com. Hier zie je meteen of je op je vakantiebestemming een Fon-hotspot in de buurt hebt, altijd handig!

Fonera 2.0n
Naast de Fonera Simpl is er ook nog de Fonera 2.0n, die 20 euro meer kost. Dit is veruit de interessantste optie om met Fon te starten, omdat je voor 59 euro een degelijke WiFi n-internetrouter in huis haalt die bovendien Fon ondersteunt. In de winkel vind je weinig alternatieven die aan die prijs kunnen tippen, en al zeker niet als je weet dat de Fonera 2.0n ook nog een USB-aansluiting heeft voor extra netwerkfuncties. Tel daar nog een poepsimpele configuratie bij, en je hebt een prima router voor weinig geld.

PayPal
Om geld te kunnen verdienen met Fon, heb je een PayPal-account nodig waarop Fon kan storten. Fon werkt telkens met schijven van 20 euro die ze uitkeren. Panikeer daarom niet als je al 5 euro hebt verdiend, maar daar nog geen cent van hebt gezien. Geduld is een schone deugd.
 

Advertentie