Logitech blaast nieuw leven in de boombox en brengt op IFA 2012 in Berlijn een grote draagbare luidspreker uit die draadloos muziek van je smartphone afspeelt. De UE Boombox (249,99 euro) is een flink uitgevallen draagbare speaker die via Bluetooth verbinding maakt met alle gadgets die dit protocol ondersteunen. Het heeft een draadloos bereik van […]

Advertentie

Logitech blaast nieuw leven in de boombox en brengt op IFA 2012 in Berlijn een grote draagbare luidspreker uit die draadloos muziek van je smartphone afspeelt.

De UE Boombox (249,99 euro) is een flink uitgevallen draagbare speaker die via Bluetooth verbinding maakt met alle gadgets die dit protocol ondersteunen. Het heeft een draadloos bereik van 15 meter en kan tot acht Bluetooth-toestellen tegelijk herkennen.


De Boombox heeft een stevig aluminium handvat en een redelijk solide plastic behuizing, maar voelt toch een beetje goedkoop aan. Je moet het apparaat opladen via het lichtnet. Op een volle lading gaat de speaker volgens Logitech maximaal zes uur lang mee.


Een leuke functie van de Boombox is een soort dj-modus: het is mogelijk om razendsnel van het ene Bluetooth-toestel naar het andere over te schakelen, zodat maximaal drie mensen om en om hun eigen nummers kunnen afspelen.

Minimalistisch
De bediening van de UE Boombox is minimalistisch; na enkele grote druktoetsen voor het volume, Bluetooth-toets en hoofdtelefoonaansluiting heb je het wel zo’n beetje gehad. Logitech zegt het ontwerp zo minimalistisch mogelijk te hebben willen houden.


Het geluid van de draadloze speaker is niet indrukwekkend te noemen voor die prijs: vooral op hoger volume ontstaat al snel geluidsvervorming. Hard spelen kan de UE Boombox echter als de beste, net als zijn voorgangers uit de jaren tachtig. 

Zakformaat
Logitech introduceert ook een miniscule variant van de Boombox, de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Mini Boombox. De UE Mobile Boombox (99 euro) beschikt over een microfoon, waardoor hij ook inzetbaar is voor het ontvangen van telefoongesprekken. De rubberen behuizing moet zorgen dat het kleine apparaat tegen een stootje kan. 


Net als de UE Boombox maakt het speakertje verbinding via Bluetooth. Ook hier is het mogelijk om snel over te schakelen, al kan het dit kunstje met maar maximaal twee apparaten tegelijk. Het geluid is eerder bescheiden te noemen, maar is wel beter dan de eerder genoemde Mini Boombox.


Zowel de UE Boombox als de UE Mobile Boombox zijn binnen enkele weken in de winkel verkrijgbaar.

Advertentie