Nieuws

Obama laat Reddit crashen

De Amerikaanse president hield gisteren een vragenronde op Reddit. De populairteit van de thread haalde de servers van de site even onderuit.

“Hi I’m Barack Obama, President of the United States. Ask me Anything. I’ll be taking your questons for half an hour starting at about 4:30 ET.” Met die openingswoorden begon woensdagavond de zeer unieke vragensessie.

Reddit, een van de populairste internetfora, heeft regelmatig spontane AMA-threads. Daarbij stelt iemand, een acteur, politicus of iemand met een bijzondere job of ervaring, voor om eender wat te vragen. In het verleden doken al vaker bekende gezichten spontaan op bij de site, maar het is de eerste keer dat een Amerikaanse president (of presidentskanditaat) een AMA organiseert.

Internetvrjiheid
De sessie duurde uiteindelijk ongeveer een uur en genereerde meer dan 13.600 reacties. De president kreeg er onder meer vragen over het ruimteprogramma en copyrightwetten. Over copyrightwetgeving zei hij dat hij er “passioneel om geeft.”

“We zullen hard strijden om er voor te zorgen dat het internet een open forum voor iedereen blijft – van deze die een idee willen uitdrukken tot zij die een bedrijf willen beginnen,” aldus Obama. “En hoewel er occasionele meningsverschillen zullen zijn over de details van verschillende wettelijke voorstellen, stap ik niet van dat principe en zal het gereflecteerd worden in het platform (van de Democraten).”

Na de sessie omschreef Obama de ervaring op Reddit als "niet slecht". Dat de president met zijn aanwezigheid Reddit liet crashen zorgde al snel voor grapjes op het internet.

Obama laat Reddit crashen

Timing
De timing van Obama is niet toevallig. De Amerikaanse president wil in november herverkozen worden en probeert zich van zijn hippere kant te laten zien ten opzichte van zijn meer stijf ogende tegenstander Mitt Romney.

Die wordt deze week officieel genomineerd als Republikeins kandidaat, maar met een verschijning op een van de populairste sites van het moment probeert de huidige president een de schijnwerper terug wat naar zijn kant te krijgen.

De volledige thread met alle vragen en antwoorden kan je op Reddit nalezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business