Nieuws

HTC: ‘Laat Apple maar komen’

HTC heeft er een moeilijk jaar op zitten, met tegenvallende verkopen en moordende concurrentie. Maar het gaat niet met prijzen stunten om zichzelf terug te vechten.

Het zit de Taiwanese Android-maker in 2012 niet mee. De met veel poeha aangekondigde HTC One-reeks leverden niet het gehoopte verkoopsucces en de doorstart van streaming gamesdienst OnLive bezorgde de fabrikant een flinke financiële strop.

De tegenvallende resultaten zorgden voor een fikse daling van het eigen beursaandeel en boze aandeelhouders roepen HTC  nu op om meer goedkope toestellen uit te brengen en gebruikers terug te winnen met prijsdalingen.

[related_article id=”158256″]

“2012 is een jaar van verandering”, beaamt ook Mark Moons, HTC-manager voor de Benelux. “De smartphonemarkt is volwassen geworden en dat zorgt voor veel prijsdruk.”

Moons geeft toe dat het succes van de One-reeks wisselend is geweest. Toch wil hij het jaar nog niet afschrijven: “We zijn de nummer drie op de smartphonemarkt en daar zijn we eigenlijk best blij mee. Ik moet alleen wel eerlijk zeggen dat ik liever had gezien dat het gat tussen de nummer twee en drie kleiner was geweest.”

Volgens de lokale directeur heeft het bedrijf zich het afgelopen jaar vooral gericht op het wegwerken van de ‘ChaCha’s en andere niches’ om zichzelf te kunnen presenteren als een sterk high-end merk, met extra’s als ruime Dropbox-opslag en beter geluid van Beats Audio.

Geen prijsvechter
HTC is echter niet van plan om zich op het onderste segment van de markt te storten, waar de winstmarges flinterdun zijn en de concurrentie moordend is. “We gaan niet prijsdumpen”, zegt Moons stellig. ”Er zijn nog maar drie merken op de smartphonemarkt die geld verdienen en daar horen wij gelukkig bij”, zegt hij.

Moons is vooral ook op de Internationale Funkausstellung (IFA) 2012 in Berlijn om een nieuw instapmodel  aan te kondigen: de HTC Desire X. Hij herhaalt hier ook de belofte dat het merk ‘voor het einde van het jaar’ enkele Windows Phone 8-toestellen zal aankondigen.

Daarmee is de fabrikant laat op het feestje : Nokia zal later deze week naar verwachting de eerste Lumia’s met het nieuwe mobiele besturingssysteem aankondigen en Samsung verraste eerder deze week door als eerste een toestel te tonen dat draait op Windows Phone 8.

In het vizier van Cupertino
Windows Phone 8 zou wel eens een belangrijk alternatief kunnen worden nu Googles Android steeds meer onder vuur ligt. Nadat Apple recent als winnaar werd uitgeroepen in een slepende rechtszaak met Samsung, bestaat de vrees dat het nu ook achter andere makers van Android-telefoons zal aangaan.
Moons maakt zich echter geen zorgen dat HTC in het vizier komt van Cupertino.

“Onze bestuursvoorzitter heeft onlangs gezegd: laat Apple maar komen. Die rechtszaak gaat niet over Android, maar over design en hardware”, aldus Moons. “En ons design is zo anders. Als Apple dus echt zo ‘evil’ is en een nieuw bedrijf wil aanklagen, zullen wij niet de volgende zijn.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business