Nieuws

Gaat Nokia ‘Zune-achtige’ smartphone maken?

De Finse telefoonmaker zou werken aan een Windows Phone 8-toestel dat qua design wat weg heeft van de Zune, Microsoft’s mislukte concurrent van de iPod.

Windows Phone 8 zal deze week centraal staan als Nokia tijdens zijn jaarlijkse hoogmis Nokia World de laatste Lumia-toestellen presenteert. Maar voor volgend jaar, zo zegt The Verge, zijn er plannen om een oude bekende weer van stal te halen: de mislukte Microsoft-mediaspeler Zune.

Volgens de site zou het gaan om een smartphone met een ‘Zune-achtig’ ontwerp, met een 4,3-inch scherm,1.0 GHz dualcoreprocessor en 512 RAM. Het toestel zou een middenklasser zijn die draait op Windows Phone 8 en draagt voorlopig de titel ‘Zeal.’ Het is nog niet bekend in welke andere opzichten de telefoon zal lijken op de Zune.

[related_article id=”161452″]

Microsoft introduceerde de oorspronkelijke Zune in 2006 om partij te bieden aan de Apple iPod, die op dat moment al toe was aan zijn vijfde generatie. Hoewel het toestel FM-radio en een veel groter scherm als voordelen bood, slaagde Redmond er nooit in om de Zune succesvol te maken en de mediaspeler werd vorig jaar stilletjes afgevoerd.

De kans is klein dat de Zeal morgen al zijn opwachting maakt. Begin volgend jaar weten we meer over de comeback.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business