Nieuws

Google gaat Chromebooks verhuren

Google gaat zijn internetlaptops en pc’s op maandelijkse basis verhuren aan bedrijven en scholen.

Dat maakte de zoekmachine woensdag bekend via zijn Official Google Enterprise Blog. Het zal bedrijven en instellingen vanaf nu de gelegenheid geven om vanaf 30 dollar per stuk een gehuurde Chromebook in huis te halen. Daarnaast is het mogelijk om vanaf 25 dollar per maand de Chromebox te huren, wat de desktopvariant is van de Google-notebook.

“Chromebooks voldoen aan de eisen van de meeste werknemers, wat dit verhuurprogramma een geweldige optie maakt voor bedrijven met seizoenswerkers, grote organisaties die Chromebooks willen uitproberen, snelgroeiende start-ups en (eigenlijk) elk bedrijf dat op zoek is naar een manier om geld te besparen”, zegt productmanager Divya Agarwalla van het Chrome for Business-programma.

[related_article id=”158901″]

Google leurt al enkele jaren met zijn Chrome OS-project: hardware zonder lokale opslag die geheel op de Google-cloud vertrouwt voor al zijn taken. De besprekingen zijn voorlopig niet bijster positief, maar het bedrijf uit Mountain View geeft de strijd blijkbaar niet zomaar op:

Weinig animo in Benelux
Clickx-redacteur Cédric van Loon, die de vorige generatie Chromebooks onlangs uitprobeerde, zegt dat de ‘altijd-aan’ machines van Google niet erg aanslaan in de Benelux. “Volgens Samsung zullen de nieuwe modellen Chromebook en Chromebox niet beschikbaar worden gemaakt in de Benelux. Blijkbaar is het hier niet zo’n commercieel succes geweest.”

De eerste generatie Chromebooks is overigens nooit officieel beschikbaar gekomen in België en was maar op een beperkt aantal plekken in Nederland te koop. Een woordvoerder van Google Nederland kan niet zeggen of het verhuurprogramma ooit naar deze regio zal toekomen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business