Nieuws

Spotify verwijdert verplichte Facebook-koppeling België

Spotify heeft in België besloten om de verplichte registratie via Facebook los te laten. In navolging van andere landen kun je nu ook registreren met een e-mailadres.

De streaming muziekdienst stelt sinds 2011 zijn gebruikers verplicht om hun Facebook-account te gebruiken om de dienst te kunnen gebruiken. Die beslissing kwam het Zweedse bedrijf op veel kritiek te staan, omdat beluisterde muziek standaard wordt gedeeld met Facebook-vrienden en het zo ook privacygevoelige informatie in handen kreeg.

Vanuit het niets besloot Spotify afgelopen juni de verplichting in Duitsland los te laten.

“We introduceren deze nieuwe vorm van registratie om zo Duitse gebruikers die niet verbonden zijn op Facebook andere manieren te geven om toegang te krijgen tot Spotify”, tekende Digital Music News op. Spotify benadrukte dat het nog altijd ‘volledig toegewijd was aan zijn wereldwijde strategische samenwerking met Facebook’.

Nu begint de versoepeling ook in andere landen op te duiken, waaronder de Verenigde Staten. Wie een nieuwe account wil aanmaken, krijgt weliswaar nog steeds te lezen dat een Facebook-account verplicht is, maar kan via de optie ‘Maak een account aan met mijn e-mailadres’ onderaan het registratiescherm de Facebook-koppeling inruilen voor een registratie per mail.

Nu.nl ontdekte deze week dat de verplichte koppeling met Facebook niet meer geldt voor Nederlandse gebruikers. Uit een kort experiment ontdekte ZDNet dat het in België vanaf nu dus ook mogelijk is een account aan te maken met de nieuwe optie.


Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business