Nieuws

Installeer de nieuwe Youtube op iOS

Google heeft vandaag zijn eigen YouTube-app gelanceerd. Dat doet het zoekbedrijf nadat Apple de standaard YouTube-applicatie heeft verwijderd in zijn nieuwste besturingssysteem voor mobiele Apple-toestellen.

Eerder werd er al opgemerkt door diverse ontwikkelaars dat de YouTube-app, die vooralsnog door Apple zelf werd ontwikkeld, verdwenen was in iOS 6. Kort daarop reageerde Apple dat het contract met Google afliep en dat Google een eigen app zou gaan uitbrengen.

Die app is er sinds vanmiddag en is te downloaden in de App Store. De app werkt verbazingwekkend goed en reageert snel, werkt zoals ze hoort te werken en is daardoor waarschijnlijk de beste app die Google al heeft uitgebracht op iOS. Eerder kwam er ook al een GMail-app maar die werd snel weer weggehaald nadat enkele kritieke problemen werden vastgesteld. Meer dan een twee weken later kwam Google dan toch met een werkende app op de proppen, maar die bleek niet meer te zijn dan een omhulsel voor een website met toevoeging van pushnotificaties.

[related_article id=”158256″]


De app gebruikt de lay-out die onder andere ook Facebook gebruikt om doorheen de app te navigeren: een uitschuifbare zijbalk toont je de inlogknop, het instellingenmenu en de kanalen waarop je geabonneerd bent. Verder toont de app ook alle YouTube videocategorieën.

YouTube voor iOS 6 is gratis te downloaden in de Apple App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business