Nieuws

Ballmer: Microsoft-tablet geen prijsstunter

Microsoft zal minimaal 300 dollar vragen voor Surface, de tablet die de introductie van Windows 8 een flitsende start moet geven.

Topman Steve Ballmer liet tijdens een interview met de Seattle Times doorschemeren dat het ideale prijspunt voor de Microsoft-tablet niet zal liggen op het niveau van de allergoedkoopste aanbieders.

“Als we naar het overgrote deel van de pc-markt kijken, zal het waarschijnlijk vanaf 300 dollar tot en met ongeveer 700 à 800 dollar kosten”,  aldus Ballmer.

[related_article id=”161452″]

Geen prijsbreker
Daarmee lijkt de kans klein dat Microsoft zijn eigen tablet zal lanceren voor dezelfde lage prijs waarvoor de Google Nexus 7 of de Amazon Kindle Fire HD in de winkel liggen.

Eerstgenoemde biedt zijn Android-tablet met Jelly Bean sinds kort aan voor 250 euro, terwijl de nieuwe Amazon-tablet voor 200 euro over de toonbank gaat.

Omdat de dollarprijs van Amerikaanse producten vaak één op één wordt vertaald bij een Europese lancering, zal een instapmodel van de Surface dus 300 euro of meer gaan kosten.

Ballmer kijkt daarbij vooral naar de iPad als concurrent. “Ik denk dat de meeste mensen zullen zeggen dat de iPad geen superduur toestel is. En als mensen (tablets) aanbieden voor minder, doen ze ook minder. Ze zien er minder goed uit, zijn aftandser, goedkoper”, vindt de topman.

“Als je aan iemand vraagt of hij bereid is zijn huiswerk op een Kindle (Fire) te doen, is het antwoord nee, nooit. Het product is gewoonweg niet goed genoeg. Dat betekent niet dat je er geen boek op zou lezen”, aldus Ballmer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business