Nieuws

Kaartenmaker: nieuwe iPhone kan je doen verdwalen

Een partner van Apple levert stevige kritiek op de nieuwe kaartapplicatie van iOS6, die zich volgens het bedrijf niet kan meten met het populaire Google Maps.

De kritiek is afkomstig van Waze, een bedrijf dat zelf heeft meegebouwd aan Apples nieuwe kaartendienst voor iOS6. Het bedrijf uit Cupertino liet tijdens WWDC in juni weten dat het Google Maps zou laten vallen en voortaan met zijn eigen app voor navigatie zou werken.

Noam Bardin, de directeur van Waze, heeft vooral kritiek op de keuze voor TomTom als belangrijkste leverancier voor kaartmateriaal. “Apple is in zee gegaan met de zwakste speler”, zegt hij tegen Business Insider. “Ze komen nu op de markt met de zwakste dataset en ze concurreren met Google, dat de beste dataset heeft. ”

[related_article id=”158256″]

Volgens Bardin neemt Apple een enorm risico, omdat ze binnen een paar jaar een kaartendienst op poten moeten zetten die het kan opnemen tegen Google Maps, een product waar de zoekmachine al tien jaar aan werkt.

Route niet optimaal
”Wat er gaat gebeuren met Apples kaarten, is dat je letterlijk dingen niet kunt vinden. En als je ze wel vindt, kunnen ze misschien op de verkeerde plaats of geografische positie zitten. En als je de plek dan wel hebt gevonden, zou de route niet optimaal kunnen zijn. ”

Waze maakt zelf een gratis navigatieapp voor Android en iOS, een functie die tot nu toe afwezig was voor iPhone-gebruikers. Volgens Bardin zijn veel mobiele ontwikkelaars naar hem toegestapt om te vragen of zij Waze direct in hun producten kunnen integreren, in plaats van Apples eigen kaartendienst te moeten hoeven gebruiken.

“Het is nu de vraag hoe snel Apple kan samenwerken met zijn partners om de data bij te werken en hoe goed de gebruikerservaring zal zijn”, aldus Bardin.

We hebben TomTom, de voornaamste leverancier van kaarten in iOS6, om een reactie gevraagd.

Update 12: 25 (reactie TomTom toegevoegd)

TomTom zegt in een korte verklaring dat het slechts een van de leveranciers is voor de Apple-kaartendienst en niet verantwoordelijk is voor het eindproduct. "TomTom levert kaarten aan talloze bekende bedrijven waaronder Apple, maar ook RIM en HTC op dat gebied. De bedrijven beslissen zelf op welke manier ze die gegevens opnemen in hun systeem, hoe ze deze data willen gebruiken en op welke interface. De gebruikerservaring hangt daarom af van deze bedrijven maar niet van TomTom", aldus het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business