Nieuws

Apple plagieert klok Zwitsers spoor

Met de nieuwe iOS 6 krijgt de iPad een klok-app. Het uurwerk lijkt zo hard op dat van de Zwitserse spoorwegen dat de Zwitsers licentiegelden willen.

De Zwitserse Federale Spoorwegen voelen zich geflatteerd door de bijna exacte kopie die Apple heeft gemaakt voor iOS. “Het is een teken dat het werkelijk een geweldig werk van design is”, zegt een woordvoerder van de spoorwagan in de Zwitserse krant Blick am Abend. Maar de kopie van Apple is niet goedgekeurd door de Zwitserse spoorwegen. En volgens de krant zouden de Zwitsers licentiegeld willen zien.

Het is trouwens niet ongebruikelijk dat de Zwitsers licenties geven voor hun klok, want er worden ook klokken online verkocht. De Zwitserse spoorwegklok is een designicoon dat al sinds 1940 in gebruikt is in Zwitserse stations. En nu dus ook op de iPad (en trouwens niet op de iPhone).

[related_article id=”158256″]

Apple plagieert klok Zwitsers spoor

Het is ook niet de eerste keer dat design van Apple nogal hard lijkt op het design van een ander. Zo is het bedrijf nogal fan van Braun. De rekenmachine van de eerste iPhone was een sterk geïnspireerd op een rekenmachine van Braun uit 1977. Intussen is het uitzicht van de app al lichtjes aangepast, zodat de afkomst niet meer zo herkenbaar is.

Liefhebbers van dit soort plagieerverhalen van Apple moeten maar eens Googlen naar ‘Apple versus Braun’ om bijvoorbeeld dit artikel te vinden.

Apple plagieert klok Zwitsers spoor

applebraunkopienieuwsplagiaatsbbsoftwarezwitserse spoorwegen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen