Nieuws

ZDNet-leeslijst: Hackersdorp en Twitter-volgers kopen

Het internet is een plek van kijken en bekeken worden. Dat gegeven loopt als een rode draad door de leeslijst deze week, met een nieuwe trend op Twitter waarbij mensen voor een klein bedrag duizenden volgers kopen en bloggers gratis reizen en cadeaus ontvangen voor het de hemel in prijzen van nieuwe producten.

Nog een tikkeltje dubieuzer is een online vraagrubriek waar iemand zich afvraagt of Facebook er achter kan komen wanneer hij een ex op Facebook stalkt. Verder lees je wat officieel de veiligste pincode is (of eerder: was) en trekt een programmeur de vergelijking tussen Lego en PlayDoh enerzijds en Java en Ruby anderzijds.

We stellen het op prijs als je ons de juweeltjes doorstuurt die we zelf over het hoofd zagen. Zolang het maar op de een of andere manier met technologie te maken heeft, zijn we al tevreden. Tip ons op redactie@zdnet.be.

Kun je ongezien stalken op Facebook?
Ja, Facebook is ook ideaal om je ex-vriend(in) mee te bespieden, maar de netwerksite ziet en registreert alles. Ga je over de schreef, kan het die informatie zomaar eens doorspelen aan de autoriteiten.

To troll or not to troll
Lifehacker heeft een spoedcursus debatteren op het internet in petto, zonder daarbij te vervallen in de tactieken die zogenoemde trollen tot hun voornaamste wapens te hebben gemaakt.

De beste pincode
Een onderzoeker kreeg het in zijn hoofd te ontdekken wat de minst gebruikte, en dus veiligste (?), pincode is. Fascinerend leesvoer.

LEGO
Programmeur Jamis Buck trekt een parallel tussen kinderspeelgoed en programmeertalen. Aan de hand van Play-Doh en Lego legt hij de voordelen en nadelen uit van Java en Ruby.

Blogpresentjes
Invloedrijke bloggers worden overladen met cadeautjes,  waarbij bedrijven hopen dat hun producten positief worden besproken op netwerksites. Een reportage van Koppen.

Vanity-volgers
Online dieren lezen hun status af aan het aantal volgers op sociale netwerken. En waarom zou je ze dan niet gewoon voor een prikkie kopen? Leuk, lang stuk van de Standaard over deze trend.

Scamdorp
In sommige dorpen is de lokale specialiteit aardewerk. In het Roemeense dorp Râmnicu Vâlcea is dat internetfraude en de lokale politie kan niet op tegen de vloedgolf online criminaliteit.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business