Nieuws

Kies het beste open Wifi-netwerk

Als je buiten de deur bent, komt het wel eens voor dat je meerdere draadloze Wifi-netwerken kunt gebruiken om te surfen. Met dit tooltje ontdek je welke de beste is.

Voor mobiele gebruikers zijn open Wifi-netwerken soms een oase in een woestijn van slechte 3G-verbindingen. Als je dus buiten de deur je laptop open klapt en snel iets wilt opzoeken, heb je graag meteen het Wifi-netwerk te pakken met de beste verbinding.

[download_file]

Hoewel je via de netwerklijst van Windows al wat informatie kan krijgen over de sterkte van het signaal, vertelt het gratis draagbare programma WifiInfoView je het hele verhaal. Je ziet hier de frequentie, het Mac-adres, het kanaal en de waardering van de signaalkwaliteit.


Via een handige zoekfunctie kun je snel het juiste netwerk uit de lange lijst plukken, als je tenminste al een naam bij de hand hebt. WifiInfoView is van de hand van NirSoft, een bedrijf dat al jaren verrekt handige gratis tooltjes maakt voor zeer specifieke doeleinden. Dit is er zo een, en ook verkrijgbaar in het Nederlands.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business