Nieuws

Sterrenkijken met Windows Phone

Waar is die verdomde grote beer nu weer? Als je hem niet vindt, kan je nog altijd de hulp inroepen van je smartphone.

De app Skymap Free voor Windows Phone is een kaart van het heelal, gezien vanuit het oogpunt van de aarde. Ze geeft aan waar de belangrijkste sterren liggen en waar je je eigen sterrenbeeld kan terugvinden aan de nachtelijke hemel.

Mensen wiens Windows 8-telefoon een compas en een bewegingssensor heeft, kunnen hun telefoon draaien in de richting van een ster. Op de telefoon zie je dan welk sterrenbeeld je bekijkt. Omgekeerd kan je ook werken, je kan met je smartphone in het rond draaien tot je de ster vindt die je zoekt.

De app houdt ook rekening met je locatie op aarde. Australiërs kijken immers in de heel andere richting het heelal in dan wij. En omdat de aarde draait, verandert de kaart van het heelal constant. Ook daar houdt de app rekening mee.

Skymap Free is een gratis planetarium in je broekzak, maar dan wel een dat advertenties toont. Je kan de app hier downloaden. De betalende versie kost 1,49 euro. De nachtversie van deze app, helemaal in het rood om je nachtzicht niet te verstoren, werkt enkel met deze betalende versie omdat de advertenties niet mee rood worden.

Sterrenkijken met Windows Phone Sterrenkijken met Windows Phone

Volg het ISS

Heel uitzonderlijk zie je een heel heldere ster aan het firmament. Een ster die van west naar oost trekt. Wel, dat is geen ster maar het ISS, het internationaal ruimtestation. Jammer genoeg moet je al verdomd veel geluk hebben als je het ISS wil zien voorbijkomen.


Sterrenkijken met Windows Phone

Je kan ook het geluk een handje helpen en de app ISS Tracker installeren. Deze app vertelt je op welk ogenblik het ISS zal voorbijkomen op de exacte locatie waar je je op aarde bevindt. De app is gratis te downloaden in de Marketplace.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business