Nieuws

Belgacom geeft KPN België sneller internet

De Belgische telecomoperator Belgacom en KPN Group Belgium hebben een overeenkomst voor VDSL2. Dat wil zeggen dat die laatste voortaan veel hogere internetsnelheden kan aanbieden.

KPN Group Belgium is in België vooral bekend als de gsm-operator Base. Die biedt naast zijn mobiele diensten ook vast internet aan via het netwerk van Belgacom.

Maar omdat Base tot nu toe geen gebruik kon maken van de snelle VDSL2-technologie, ligt de maximale downloadsnelheid bij Base momenteel op 12 Mbps, wat laag is naar hedendaagse normen.

Door de overeenkomst heeft Base voortaan toegang tot dat snelle netwerk. Hoe zich dat vertaalt in een commerciëel aanbod moet nog worden bekendgemaakt, maar het lijkt logisch dat Base hierdoor op termijn snellere verbindingen kan aanbieden die op snelheidsvlak kunnen concurerren met Belgacom of Scarlet.

Base is daarmee overigens niet de eerste. In het verleden had Belgacom in België al dergelijke wholesalecontracten met andere alternatieve operatoren zoals Dommel of EDPnet. De overeenkomst is geldig voor vijf jaar, financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business