Nieuws

Bladeren door pdf’s

Bladeren door pdf’s

Je kan niet om PDF heen: zowat alle documenten op het Net krijg je in dat formaat aangeboden. En dus heb je een pdf-reader nodig. Er is echter geen wet die zegt dat dat absoluut Adobe Reader moet zijn. Soda PDF 3D Reader bijvoorbeeld heeft alvast een aantal extra’s ingebouwd.

Vervelend is wel dat je voor een ‘custom installation’ moet kiezen wil je geen ongewenste toolbars en aanverwante aanpassingen op je systeem. Op het einde van de rit sta je bovendien voor een (gratis) registratie. Optioneel, dat wel, maar dan vergooi op zijn minst een paar handigheden die aan geregistreerde gebruikers zijn voorbehouden. Gelukkig blijkt een wegwerpadres ook te werken…

[download_file]

Eén ervan is de mogelijkheid om in de reader ook vlotjes cbr- en cbz-bestanden in te lezen. Liefhebbers van stripverhalen in digitale vorm weten meteen waar die bestanden voor staan. Zonder registratie moet je ook de mogelijkheid ontberen om met één druk op de knop documenten in Word, Excel en PowerPoint naar het PDF-formaat om te zetten.

Ten slotte levert een registratie je ook een virtuele pdf-printer op. Het komt erop neer dat je in het afdrukvenster van zowat elke Windows-applicatie de Soda PDF 3D Reader ziet opduiken. In plaats van je documenten naar je fysieke printer door te sturen, pakt de virtuele printer die netjes in een pdf-document in.

Een leuke gimmick aan Soda PDF 3D Reader is dat die je geopende documenten als  een tijdschrift laat doorbladeren, inclusief animatie. Tja, 3D durven we dat niet noemen, de makers van het programma blijkbaar wel. Nu goed, voor het lezen van stripverhalen biedt het wellicht een meerwaarde.

Ook handig is de ingebouwde snapshot-functie. Die laat je toe een rechthoekig gebied op een pdf- of cbr-/cbz-document af te bakenen waarna dat richting Windows klembord wordt gestuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business