Nieuws

Gerucht: Microsoft komt met eigen smartphone

Microsoft zou in het geheim werken aan een eigen Surface-smartphone, die als ambassadeur moet gaan dienen voor het nog ongeboren Windows Phone 8-besturingssysteem.

Het gerucht werd de wereld in geholpen door China Times, dat maandag speculeerde dat de Amerikaanse onderneming de afgelopen vier maanden samen met een ‘hardwarepartner’ aan een eigen smartphone heeft gewerkt.

De telefoon zou, net als Microsofts eerste tablet, het Surface-etiket krijgen en moet ergens in de eerste helft van volgend jaar uitkomen.

Verschillende andere sites citeren nu echter onafhankelijke (anonieme) bronnen die bevestigen dat Microsoft inderdaad werkt aan een eigen merktelefoon. Windows Phone Central denkt dat Microsoft dezelfde weg wil bewandelen als Google, dat met zijn Nexus-toestellen een manier heeft om het pure Android-platform aan te prijzen, dat ze zonder tussenpersonen kunnen updateten naar de laatste versie.

[related_article id=”161452″]

Boy Genius Report bevestigt eveneens het gerucht en voegt daar aan toe dat Microsoft de mysterieuze Surface-telefoon niet zal lanceren tijdens de officiële presentatie van Windows Phone 8, dat hoogstwaarschijnlijk begin volgende maand aan de wereld wordt gepresenteerd. Zo wil Microsoft de bedrijven uit de weg blijven die hun eigen Windows Phone 8-toestellen zullen lanceren.

Tot nu toe hebben drie bedrijven smartphones gepresenteerd die draaien op het nieuwe Windows Phone 8-platform. Eind augustus was Samsung de eerste met de Ativ S, waarna Nokia al snel volgde met zijn nieuwste lichting Lumia-toestellen. HTC toonde eind september tenslotte ook twee eigen Windows Phone 8-modellen.

Een gerucht komt tegenwoordig compleet met zijn eigen conceptkunst. We hebben daarom een afbeelding toegevoegd van het DevianArt-forum, waar Jonas Daehnert een ontwerp maakte van een Surface-telefoon op basis van de eerder getoonde tablet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business