Nieuws

Lancering Instagram-concurrent Google+ nabij

Kort na de overname van Snapseed gebruikt een Google-topman de populaire photoapp al in het openbaar. Is de komst van een Android-versie nabij?

Snapseed is een razend populaire iOS-applicatie, die qua functionaliteit veel overeenkomsten heeft met Instagram. Je kunt leuke effecten toevoegen aan gemaakte foto’s en het resultaat meteen publiceren op sociale netwerken als Facebook en Twitter en op het Instagram-portaal.

Vorige maand besloot Google om Nik Software over te nemen, het gespecialiseerde Duits bedrijf dat naast Snapseed een groot aantal plug-ins en programma’s produceert voor fotografen. Kort na de overname benadrukte Vic Gundotra, vice-president engineering bij Google, dat de producten van Nik Software gewoon blijven bestaan.

[related_article id=”161563″]

Google neemt regelmatig beloftevolle bedrijven over, maar meestal worden de technologie van deze bedrijfjes geïntegreerd in de productportfolio. Het wordt nu steeds duidelijker dat Snapseed in plaats daarvan een meer centrale rol gaat spelen voor het sociale netwerk Google+.

Gundotra plaatste vorige week een afbeelding op zijn Google+ pagina, die hoogstwaarschijnlijk is bewerkt met Snapseed voor publicatie. De fotoapp was ten tijde van de overname alleen beschikbaar op Apple iOS, maar het was al bekend dat de makers werkten aan een Android-versie. Tenzij Gundutra een iPhone bezit, betekent dit dat de Android-versie van Snapseed binnenkort wordt gelanceerd.

Sinds Google zijn eigen sociale netwerk presenteerde, is het hard bezig de te kloppen concurrent Facebook te overklassen in functionaliteit. Het ligt dus voor de hand dat Snapseed een stevige integratie zal krijgen met Google+, om zo tegenwicht te bieden aan het populaire Instagram.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business