Nieuws

AMD kondigt tabletprocessor aan

AMD onthult zijn antwoord op Intel’s chips voor tablets, vlak voor het moment dat een stroom aan Windows 8-toestellen de markt betreedt.

Advanced Micro Devices noemt de nieuwe Z-60 processor ideaal voor het marktsegment van ‘krachtig presterende tablets.’ Daar bedoelt het mee dat de Z-60 is uitgerust met 80 grafische kernen van Radeon, waarbij de GPU is afgeklokt op 275 MHz.

De twee centrale rekenkernen (CPU) draaien op 1 GHz en de processor kan volgens AMD in modellen worden verwerkt van 10 millimeter dikte.

De eerste tablets waar de Z-60 zijn opwachting maakt, zullen hun opwachting maken “op hetzelfde moment als Windows 8 beschikbaar komt”, zegt AMD in een verklaring. Volgens de chipmaker kan de nieuwe processor samenwerken met zogenoemde legacy Windows-software, wat inhoudt dat het programma’s zou moeten kunnen draaien die geschikt zijn voor Windows 7.

ARM-chips die zijn geproduceerd door Nvidia en Qualcomm zijn niet in staat om deze oudere Windows-programma’s op te starten.  Maar de Z-60 zal wel strijd moeten leveren met de imposante ‘Clover Trail’ Z2760, die al zit verwerkt in een aantal krachtige hybride tablets van HP, Dell, Lenovo en anderen.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business