Nieuws

ZDNet-leeslijst: Photoshoppers betrapt en webgroupies

Vrijwel alles in deze leeslijst draait om de invloed van het internet. Hoe het kinderen op manieren beïnvloedt die hun ouders niet eens kunnen vermoeden. Hoe het fanclubs voortbrengt van de Columbine-moordenaars. En hoe het dromen doet uiteenspatten, zoals bij Facebook-concurrent Diaspora het geval was.

De aanrader van deze week is een korte videoreportage, waarin we leren hoe een geavanceerd computerprogramma met zekerheid kan zeggen of een digitale foto is gemanipuleerd met Photoshop. Heb je tips? Mail naar redactie@zdnet.be

Dood van de Facebook-doder
Diaspora wilde het privacyvriendelijke alternatief voor Facebook worden, maar ging ten onder aan zijn eigen ambities. Wat ging er mis?

Is dit een echte foto?
Photoshop is een wondermiddel, maar soms wil je zeker weten dat het is niet gebruikt om een foto te manipuleren. Persbureau AFP krijgt hulp van een militair programma om ‘geshopte’ beelden te ontmaskeren.

Webgroupies
Microblogsite Tumblr is de ideale plek om een digitaal altaar in te richten voor je popidool. Maar tienermeisjes aanbidden er ook tienermoordenaars. Een oud verschijnsel in een nieuw jasje.

Apple en Nokia: verstandshuwelijk
Apple zit op een berg geld en heeft een slechte kaartendienst. Nokia zit in de penarie, maar heeft juist een uitstekende kaartendienst. Business Insider legt uit waarom de een de ander moet opkopen.

Leeglopende ballonnen
Zynga, de eigenaar van Farmville, zit diep in de problemen. De maker van verslavende Facebook-spelletjes stort naar beneden op de beurs. Is dit het begin van het einde van de tweede dotcombubble?

Goede ouders VS het internet
Het is niet makkelijk om een kind veilig de wereld in te sturen. De verlokkingen van het internet maken het voor ouders bijna onmogelijk nog te zien aan welke risico’s hun kroost blootstaan.

Stampvoetend Yahoo redden
Marissa Mayer, de nieuwe baas van Yahoo, heeft nooit een dag tegenslag gekend. Zij is gewend haar zin te krijgen, maar lukt het haar ook om het tij te keren voor het noodlijdende Yahoo?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business