Natalya Kaspersky, medeoprichtster van het gelijknamige Russische beveiligingsbedrijf, koopt zich in bij diens Duitse sectorgenoot G-Data. Kaspersky koopt 16,8 procent van de aandelen van het bedrijf die ze van verschillende aandeelhouders overneemt. Later deze maand zal ze op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering ook worden verkozen als lid van de raad van toezicht van het bedrijf. Het […]


Natalya Kaspersky, medeoprichtster van het gelijknamige Russische beveiligingsbedrijf, koopt zich in bij diens Duitse sectorgenoot G-Data.

Kaspersky koopt 16,8 procent van de aandelen van het bedrijf die ze van verschillende aandeelhouders overneemt. Later deze maand zal ze op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering ook worden verkozen als lid van de raad van toezicht van het bedrijf.

Het merendeel van de aandelen zijn overgekocht van een Berlijnse venture capitalist. Kaspersky is vooral bekend als medeoprichtster van Kaspersky Lab dat ze samen met haar ex-man Eugene Kaspersky had opgericht.


[related_article id=”161920″]

Eerder dit jaar verkocht de vrouw haar belangen in het bedrijf van haar ex-man. Ze is ook nog eigenaar van InfoWatch Holding Company, een verzameling van bedrijven gespecialiseerd in informatiebeveiliging die vooral actief zijn in de voormalige Sovjetunie, het Midden-Oosten en Azië.