Nieuws

Waar vernielen de meeste mensen hun iPhone?

Op basis van een Amerikaans onderzoek kwamen we te weten waar de meeste mensen hun smartphone vernielen. Hint: het is niet het toilet.

Volgens recent onderzoek naar schadegevallen bij Apple’s smartphone, de iPhone, blijkt dat de meeste schadegevallen niet uit het kleinste kamertje komen.

Volgens Squaretrade, een bedrijf dat garantie aanbiedt voor smartphones in Amerika, worden 21 procent van alle smartphones naar de elektronicahemel geholpen in de keuken.

[related_article id=”161563″]

Bijna even populair is de woonkamer: achttien procent van alle schadegevallen werden daar veroorzaakt. De top drie wordt afgesloten met de badkamer: zestien procent van de iPhonegebruikers krijgt zijn iPhone daar stuk.

Meer dan de helft van alle schadegevallen gebeurt binnenshuis, zo blijkt uit het onderzoek. Slechts 49 procent van de schadeclaims werd buitenshuis veroorzaakt. Het onderzoek is gebaseerd op 35 vragen bij ruim tweeduizend schadegevallen in augustus.

Bij waterschade is water het meest in trek, gevolgd door limonade-achtige substanties, bier en koffie/thee: in 43 procent van alle vochtschade-claims was de oorzaak water. Limonades veroorzaakten negentien procent van de beschadigingen. Twaalf procent van de gevallen werd veroorzaakt door overmatig biergebruik op de smartphone en eveneens twaalf procent van de schadeclaims omschreef koffie of thee als oorzaak.

De belangrijkste oorzaak van alle bovenstaande schade was het laten vallen van het toestel. Dertig procent van de onderzochte schadeclaims omschreef het laten vallen van het toestel, waarna het beschadigingen opliep. Slechts achttien procent van de gevallen omschreef vochtgerelateerde problemen.

Verder weet Squaretrade te melden dat bijna honderd gevallen melding maakten van een ongelukje met de wasmachine, terwijl honderdtwintig gevallen te wijten waren aan auto’s: blijkbaar vergeet men vaak zijn smartphone van het dak te nemen terwijl men vertrekt met de wagen.

In bijna zeventig procent van de schadegevallen is de eigenaar van het toestel verantwoordelijk. Één op drie gevallen is te wijten aan iemand anders.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business