Nieuws

Een webapp installeren op je iPhone doe je zo

Op de iPhone kan je zonder jailbreak geen apps installeren op je smartphone zonder de Apple App Store. Enige uitzondering: Webapps.

Een webapp is een applicatie die ontworpen is om vanuit je homescreen te draaien in iOS, zonder dat je er een app voor moet downloaden uit de App Store. Z

Er zijn veel websites die deze optimalisatie aan boord hebben, maar het niet tonen. Ondermeer nieuwe Wordpress-websites met de WPTouch-plugin worden geoptimaliseerd om vanuit je homescreen te werken.

[related_article id=”161563″]

Als voorbeeld gebruiken wij Sun, een app gemaakt door een Deense ontwikkelaar. De app toont je het weer van 3 verschillende steden rechtstreeks vanaf een website, inclusief het weer op je huidige locatie.

Om de app te installeren open je de link in je mobiele browser op je iOS-toestel. Daarna druk je op de derde knop onderaan (hier vierkantje met het pijltje) en kies je voor de optie "voeg toe aan beginscherm".

Nadat je dat gedaan hebt kan je de app nog een naam geven en op "voeg toe" drukken. Daarna vind je Sun terug in het startscherm.

Update: het ongelukkige toeval wil dat de app sinds vandaag niet meer werkt, omdat Google z"n Weer-API heeft gesloten. De ontwikkelaar laat weten te zoeken naar een alternatief.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business