Nieuws

Video: Skype voor Windows (Phone) 8 in actie

Skype speelt een central rol in de nieuwe Windows-producten, maar weinig was nog bekend over de chatsoftware. Een uitgelekte demovideo licht een tipje van de sluier op.

Windows Phone Central kwam deze demonstratievideo van Microsoft op het spoor, waarin zowel een Windows Phone 8-toestel als een Windows RT-tablet de laatste versie van Skype draaien.

Volgens Derek Snyder, hoofd mobiele marketing voor Skype, is de app voor Windows van de grond af opgebouwd. Interessant is dat de app voortdurend op de achtergrond zal meedraaien, zodat hij niet hoeft te zijn ingeschakeld om berichten en oproepen te kunnen ontvangen.

Snyder zegt wel dat de verbonden status geen negatieve gevolgen heeft voor het batterijleven. Chatten staat centraal in de Skype-app, wat ons doet vermoeden dat Microsoft het zal uitspelen als een alternatief voor iMessage of BlackBerry Messenger.

De oorspronkelijke video is inmiddels weer offline gehaald,maar LiveSide.net vond een kopie bij een Chinees videoportaal.


Zoals in de video is te zien, worden Skype-oproepen behandeld als elk ander inkomend gesprek, al is de beltoon in de demonstratie dezelfde als we kennen van de pc.

Even in beeld, maar niet behandeld tijdens de demo, is Skype voor Windows 8. De kans is groot dat de VoIP-applicatie een centrale rol zal spelen tijdens de lancering van zowel Windows 8 als Windows Phone 8.

ZDNet-collega Ed Bott vond al een afbeelding van de Skype-app op de marketingpagina Microsoft’s Surface en zag andere verwijzingen die suggereren dat de software zal worden ingezet voor handsfree-gesprekken en beeldopnames.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business