Nieuws

Vrij kijken naar Hulu en BBC iPlayer

Buitenlandse televisiezenders zijn gratis te zien voor lokale kijkers, maar in de Benelux worden ze geblokkeerd. Met de DNS-dienst TunIr ontdoe je jezelf van die vervelende drempels.

TunIr is een gratis DNS-dienst die je met enkele simpele wijzigingen in de netwerkinstellingen laat kijken naar online zenders als Hulu, BBC iPlayer en een hele rits andere leuke zenders. Er zijn uiteraard veel andere diensten die hetzelfde bereiken, maar die zijn vaak betalend, traag of bestoken je met vervelende advertenties.

[download_file]

TunIr, zoals we zelf hebben kunnen testen, is gratis en werkt voorlopig uitstekend. In de FAQ vragen de makers aan gebruikers om niet hun instellingen definitief om te zetten naar zijn DNS-server, omdat dit een te grote druk zou zitten op zijn infrastructuur.

[related_article id=”158578″]


De makers beloven dat het geen persoonlijke informatie kan inzien, omdat slechts een klein gedeelte van je internetverkeer via hun netwerk geleid wordt. Bovendien, zo claimen ze, is dit verkeer versleuteld.

Deze dienst werkt op alle mogelijke platforms, waaronder Android, iOS, Mac en Linux. Uiteraard is er ook de mogelijkheid voor Windows 7-gebruikers om hun instellingen om te zetten, maar we hebben iets beters voor je.

De Duitser Niklas Heer heeft een klein programmaatje geschreven voor TunIr, dat feitelijk niet meer is dan een knop waarmee je van DNS-server kunt veranderen. Alleen als je dus een buitenlands programma wilt bekijken, schakel je het in en je surft verder met je eigen DNS-instellingen.

Houd er rekening mee dat TunIrControl .NET Framework 4.0 Client Profile zal installeren. Bovendien is het voorlopig alleen in het Duits beschikbaar, al hadden we weinig moeite met de simpele bediening. Als je van plan bent om je DNS-instellingen met de hand aan te passen, zorg dan dat je je normale instellingen ergens noteert om narigheid te voorkomen.

We hopen dat deze nieuwe optie naar behoren blijft werken, omdat ervaring ons leert dat grote populariteit vaak het einde betekent van dergelijke oplossingen.

Veel kijkplezier!
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business