Nieuws

Hoe verwijder je apps uit Windows 8? (video)

Je hebt een nieuwe Windows 8-tablet, notebook of pc gekocht en nu zijn simpele handelingen ineens niet meer zo eenvoudig. We tonen je hoe je een app verwijdert, voor zowel touchscreens als muis en toetsenbord.

Er is veel veranderd in Windows 8  en ook het verwijderen van programma’s gaat niet meer op dezelfde wijze. Terwijl je op oudere versies van Windows via het configuratiescherm of een extern programma verwijderde, kun je in het nieuwe Windows maar op één plek terecht.

Apps verwijderen met een touchscreen

Het verwijderen van apps op een Windows 8/RT-tablet is speels eenvoudig, zoals je in de video hieronder ziet. Je houdt de apptegel ingedrukt, schuift hem naar onder (of boven) en er verschijnt een werkbalk een optie voor verwijdering. Bevestig in het pop-upvenster en hij is weg!

Apps verwijderen met muis en toetsenbord

Wie een app wil verwijderen met de muis en toetsenbord hoeft ook nauwelijks moeite te doen, maar de besturing  is licht anders. Ga naar het Metro-startscherm (druk op de Windows-toets) en klik met rechts op de app die je wilt verwijderen.  Er verschijnt nu een vinkje in de rechter bovenhoek van de apptegel en onderin verschijnt een balk met meerdere opties. Kies nu voor ‘App verwijderen’ en het verdwijnt meteen uit je startscherm. We hebben geprobeerd om meerdere apps tegelijk te verwijderen via het indrukken van de Ctrl-toets, maar deze methode werkt helaas (nog) niet.

Afhankelijk van het toestel dat je hebt gekocht, is het trouwens ook mogelijk om software te verwijderen uit Windows 8 zoals je het vroeger gewend was. We wijzen je daarvoor op de artikelen "Installeer software op Windows 8" en "Verwijder software uit Windows 8."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business