Nieuws

ZDNet-leeslijst: Apple-religie en kronieken van Windows

De Windows 8-lancering houdt de ZDNet-redactie al de hele week bezig, dus is het logisch dat die ook is doorgesijpeld naar deze leeslijst.

Zo hebben de collega’s van CNet een bijzonder interessant profiel van Windows-baas Steven Sinofsky. Daarnaast een diepgravend onderzoek naar de wortelen van het opvallende Windows RT dat je nog wel even zal bezighouden.

Maar er gebeurde nog veel meer deze week. Apple, dat een hele batterij producten aan de wereld voorstelde, is volgens een Canadese antropoloog zo immens populair dat zijn klanten trekjes beginnen te vertonen van een heuse religie. En wist je dat Symbian nu echt is overleden? In een opiniestuk ontdek je waarom en hoe het zo ver is gekomen.

[related_article id=”158256″]

Zoals altijd vragen we jullie, de lezers, om ons zoveel mogelijk van ammunitie te voorzien. We vinden veel, maar niet alles, dus tip ons op redactie@zdnet.be

Symbian, het ga je goed
Trusted Reviews duikt diep in de geschiedenis van Symbian, het verguisde mobiele besturingssysteem dat door Nokia bij het grof vuil werd gezet. Terecht?

Apple-cultus
Antropologe Kirsten Bell vindt dat de klanten van Apple trekjes vertonen die veel weg hebben van religieuze aanbidding. ZDNet-collega Charlie Osborne neemt haar beargumentering de maat.

Sinofsky’s wil is wet
Steven Sinofsky won de afgelopen jaren flink aan invloed door zijn successen als hoofd van Office en Windows. Maar is hij wel de juiste man om ooit Microsoft te leiden? Portret van een complexe persoonlijkheid.

Amazon 1984
Een Noorse Kindle-eigenaar was in paniek toen deze week al haar boeken waren verdwenen en haar account was afgesloten. Pas toen de media op de zaak dook, kreeg ze haar boeken weer terug. Een voorbeeld van de risico’s van digitale consumptiegoederen.

Geïnspireerd door satire
Gameslegende Peter Molyneux had geld en invloed, maar kreeg ook bakken kritiek van zijn gebruikers. Een satirische Twitter-account bracht hem er toe om weer vanaf nul te beginnen.

Oorsprong van Windows RT
Windows RT komt voor veel gebruikers als een donderslag bij heldere hemel, maar uit onderzoek van Ars Technica blijkt dat het tablet-OS er al heel lang aan zat te komen.

Google op bergschoenen
Een leuke radioreportage van NPR over medewerkers van Google Street View die met een camera op de rug de bergen in te trekken om kaarten te maken buiten gebaande paden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business