Nieuws

Amerikaanse overheid wil af van BlackBerry

Twee grote Amerikaanse overheidsdiensten maken bekend dat ze BlackBerry de deur uit doen en hun ambtenaren voortaan willen voorzien van iPhones of Android-telefoons.

Persbureau Bloomberg Government meldt zondag via The Washington Post dat het Amerikaanse Ministerie van Defensie is gestart met een proefproject, waarbij een groot aantal Android-toestellen en Apple-producten zal worden beveiligd.

Een onderaannemer stoomt zo’n 162.500 toestellen klaar voor veilig gebruik en beheer binnen het Pentagon, blijkt uit een op 22 october gedateerd document.

Als de proef een succes blijkt, zouden alle 8 miljoen BlackBerry’s binnen het departement het veld wel eens het veld kunnen ruimen voor iPhones of Android-telefoons.

[related_article id=”158662″]

De stap betekent volgens het persbureau niet dat RIM in een klap de grote klant kwijt is, maar het zal nu wel moeten concurreren met populaire toestellen die voorheen nog geen toegang hadden tot het beveiligde netwerk van het Pentagon.

Het agentschap dat belast is met telecomzaken binnen het ministerie zal tegen april een éénjarig contract toekennen aan een van de mededingers, met uitzicht op twee jaar verlenging bij goed resultaat. 

Zelfs als alle medewerkers dan een iPhone of Android-telefoon krijgen, zal RIM nog steeds een aanwezigheid hebben in het ministerie, omdat het Pentagon BlackBerry Mobile Fusion gebruikt voor zijn toestelbeheer.

Vorige week werd al bekend dat het U.S. Immigration and Customs Enforcement Agency (ICE) had besloten om de BlackBerry’s in te ruilen voor iPhones. Het gaat weliswaar om ‘slechts’ 17.600 werknemers bij de Amerikaanse immigratiedienst, maar het is toch een nieuwe tik in het gezicht van de noodlijdende fabrikant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business