Nieuws

Video: Robot kan klimmen en springen

Op het hindernisparcours ontwikkeld voor de Robotics Challenge van DARPA, laat de robot niet alleen zien dat hij kan trappenlopen, maar ook kan klimmen, balanceren en springen.

Enige tijd geleden zagen we de trappenlopende robot van Boston Dynamics. De onderzoekers doen er nu een schepje bovenop en laten een robot zien die veel meer kan.

De robot baant zich in onderstaand filmpje moeiteloos een weg door enkele obstakels van DARPA"s Robotics Challenge. De Robotics Challenge is een wedstrijd waarbij robots taken op een hindernisparcours moeten uitvoeren.

Denk hierbij onder andere aan het beklimmen van een ladder, het opzoeken en repareren van een lek in een pijp en het besturen van een voertuig. Uiteindelijk krijgen teams die een winnende robot ontwerpen een geldbedrag van 2 miljoen dollar.

Om over en rond de obstakels te manoeuvreren, maakt de robot gebruik van nieuwe ontwikkelingen. De robot kan autonoom beslissingen nemen, heeft een grote mobiliteit en behendigheid. (bron en foto: Aandrijven en Besturen.)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business