Nieuws

Anonymous viert feestdag met hacks

Ter ere van hun internationale feestdag hackt Anonymous er vandaag op los. Doorheen de dag richt het hackerscollectief zijn pijlen op verschillende websites en databases.

Dat de feestdag uitgerekend vandaag valt is natuurlijk geen toeval. 5 november staat in het Verenigd Koninkrijk bekend als Guy Fawkes Day. Het verhaal van deze Engelse militair, die in 1605 het Britse parlement probeerde op te blazen, vormde onder meer de basis voor de film V for Vendetta. Het masker dat het hoofdpersonage in de film draagt, is uitgegroeid tot het gezicht van Anonymous.

Ondertussen zijn op verschillende Twitter-accounts, al dan niet gelinkt aan Anonymous, claims opgedoken van aanvallen op onder meer PayPal, NBC.com, Lady Gaga’s fansite, enkele websites van de Australische overheid en de Europese Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking. Ook de VMWare ESK Server Kernel broncode werd via Twitter gelekt.

Met deze aanvallen wil Anonymous protesteren tegen censuur, toezicht door overheidsinstanties en schending van de privacy. Naast de verschillende hacks, heeft het collectief ook een oproep gedaan tot een protestactie à la V for Vendetta aan de Houses of Parliament in Londen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business