Nieuws

Windows-baas Steven Sinofsky weg bij Microsoft

Steven Sinofsky gaat na 23 jaar weg bij Microsoft. Hij stond aan het hoofd van de Windows-afdeling, en overzag onlangs nog de lancering van het nieuwe besturingssysteem Windows 8.

Volgens insiders bij Microsoft lag Sinofsky in conflict met CEO Steve Ballmer. Bovendien leek hij niet in staat te zijn om met andere afdelingen binnen het bedrijf samen te werken. Microsoft laat weten dat de beslissing voor zijn vertrek wederzijds was. CNet heeft een interne e-mail van zowel Ballmer als Sinofsky gepubliceerd, waarin ze het vertrek meedelen aan het personeel.

“Ik ben dankbaar voor het vele werk dat Steven in de afgelopen jaren heeft bijgedragen tot dit bedrijf,” zei Ballmer. Ook Sinofsky klonk genadig: “Ik voel me vereerd dat ik heb mogen werken met zoveel professionele en genereuze mensen binnen dit geweldige bedrijf.”

[related_article id=”161452″]


Carrière
Sinofsky kwam recht van de schoolbanken toen hij in 1989 bij Microsoft aan de slag ging als software-ontwikkelaar. Op drie jaar tijd schopte hij het tot technisch assistent van Bill Gates.

In 1999 werd hij adjunct-directeur voor Office, en was hij verantwoordelijk voor de tijdige lancering van nieuwe versies van het kantoorpakket. Door de successen die hij daarmee bereikte, werd hij in 2006 gepromoveerd tot adjunct-directeur van Windows en Windows Live. Drie jaar later werd hij directeur van de Windows-divisie.

Zijn eerste wapenfeit als Windows-directeur was de lancering van Windows 7, een degelijk product dat Microsoft hielp herstellen van het Windows Vista-debacle. Ook het veelbesproken Windows 8, dat vorige maand verscheen, is de verantwoordelijkheid van Sinofsky.

Steven Sinofsky wordt vervangen door Julie Larson-Green. Zij was tot vandaag adjunct-directeur Program Management voor de Windows Client, maar zal vanaf nu dus de hele Windows-divisie leiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business