Nieuws

ZDNet-leeslijst: Dood aan het wachtwoord

In deze leeslijst van deze week vinden we een aantal mensen die iets bijzonders hebben gedaan of wie iets bijzonders is overkomen. Een Oostenrijkse student bijvoorbeeld, die dankzij zijn volhardendheid is uitgegroeid tot de grootste plaaggeest van Facebook.

Of John McAfee, de excentrieke virusbestrijder die volkomen is losgeslagen. Lees vooral ook het betoog van Matt Honan, een Wired-redacteur die om voor de hand liggende redenen voorgoed af wil van het wachtwoord.

We vinden elke week opnieuw bijzondere, verrrassende en schokkende lange artikelen over technologie, maar we kunnen het niet alleen. Als je iets hebt gevonden, tip ons dan op redactie@zdnet.be.

[related_article id=”158578″]

Facebook stemmachine
Zou Obama’s overwinning iets te maken hebben met het feit dat jonge Facebook-gebruikers anderen naar de stembus zagen gaan en het dan zelf ook maar deden?

Internet met lichtsnelheid
We schrijven regelmatig over de volgende generatie internet, maar Fast Company zet op een rijtje wat een twintig maal snellere verbinding praktisch gezien voor ons leven betekent.

David vs Goliath 2.0
Een Oostenrijkse student maakt Facebook het leven zuur door Europeanen te bewegen om de netwerksite te dwingen hun persoonlijke gegevens terug te geven.

Rijden zonder GPS
Een interessant artikel over het besef dat het nog altijd prettiger rijden is met een wegenkaart dan met de smartphoneapp op je telefoon. En het zal nog even duren voor navigatie de ouderwetse wegenatlas overklast.

Maffe McAfee
John McAfee werd steenrijk met de verkoop van zijn bedrijf uit Intel en leeft sindsdien een bizar bestaan in het Caribische land Belize, dat leest als een psychedelisch avonturenboek.

Dood aan het wachtwoord
Matt Honan, een redacteur van Wired, zag zijn leven in duigen vallen toen al zijn gadgets in een klap werden gehackt. Hij schrijft een betoog over de achterhaalde waarde van het wachtwoord.

Muziek streamen: geen vetpot
Als je als muzikant denkt dat je met het streamen van je muziek via diensten als Spotify of Pandora een goede boterham kunt verdienen, heb je het bij het verkeerde eind. Pitchfork doet het rekenwerk voor je.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business