Nieuws

Facebook Messenger integreert zich in Firefox

Mozilla heeft zijn Sociaal API eindelijk beschikbaar gemaakt in Firefox 17, de nieuwste telg in de Firefox-familie. Facebook springt meteen op de kar.

"Het sociale API bekijkt het probleem hoe men modern sociaal netwerken kan integreren in de browser," vertelt Johnathan Nightingale, Mozilla"s Firefox Engineering-directeur. "Mensen gebruiken sociale netwerken niet zoals andere delen van het web. Het is niet taakgebaseerd. Het is iets waar je doorheen de dag constant op aanwezig bent. Mensen plaatsen het in een app-tab of krijgen de meldingen continu binnen op hun telefoon en kijken er constant naar."

Het sociale API maakt een framework waardoor sociale netwerkdiensten beter kunnen integreren in de webbrowser. Er zijn wel twee vereisten: de browser moet het ondersteunen (en dat is voorlopig enkel Firefox) en de website moet het implementeren.

"We wilden een eersteklas-ervaring in Firefox maken", zei Nightingale. "We voelden dat sociaal op een andere manier moest worden geïntegreerd. We wilden een API maken waar jouw sociaal netwerk mee aan de slag kon."

Hoe activeren?

Het eerste sociale netwerk dat met Mozilla in zee gaat is Facebook. Als je Firefox 17 hebt geïnstalleerd kan je door een simpele klik de Facebookintegratie activeren.

Met Facebook for Firefox kan je vanuit je browser chatten, notificaties ontvangen, vriendschapsverzoeken accepteren en Facebook openen in een nieuw tabblad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business