Nieuws

Gerucht: Google werkt aan Chromebooks met touchscreen

Google werkt aan een touchscreenversie van zijn Chromebook-laptop, die nog voor het eind van het jaar op de markt moet verschijnen.

Dat claimt de Chinese krant China Commercial Times, waarbij het zich baseert op bronnen bij lokale toeleveranciers. Google zou daarbij voor het eerst zelf het toestel ontwerpen en laat de constructie over aan OEM-bedrijf Compal, terwijl Wintek zorg zal dragen voor het aanraakscherm.

De reactie op Googles Chromebooks, betaalbare laptops die draaien op het browsergebaseerde Chrome OS, is tot nu toe nogal lauw. Vorige versies van Samsung en Acer waren nauwelijks te vinden in de Benelux en de verkoopcijfers waren teleurstellend.

[related_article id=”158901″]

Als het gerucht van China Commercial Times blijkt te kloppen, heeft de zoekmachine echter hoge verwachtingen van de laatste incarnatie. Naar verluidt zou het twintig miljoen toestellen hebben besteld, die het zal voorzien van het eigen Google-logo.

Nadat Microsoft besloot om met de Surface eigen hardware op de markt te brengen, zouden zelfgeproduceerde notebooks van Google een nieuwe klap in het gezicht zijn van pc-fabrikanten.

Als de touchvriendelijke Chromebooks het levenslicht zien, zullen ze moeten concurreren met de huidige generatie Windows RT-toestellen en de eerder genoemde Surface, al werd laatstgenoemde tot nu toe met gemengde gevoelens ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business