Om aan te tonen hoe degelijk hun toestellen zijn, heeft Samsung een filmpje publiek gemaakt waarin de Galaxy S III aan een aantal stresstests wordt onderworpen. In het filmpje zien we eerst hoe de duurzaamheid van de home-knop wordt getest. De knop wordt machinaal maar liefst 200.000 keer na elkaar ingedrukt. Bij normaal gebruik komt […]


Om aan te tonen hoe degelijk hun toestellen zijn, heeft Samsung een filmpje publiek gemaakt waarin de Galaxy S III aan een aantal stresstests wordt onderworpen.

In het filmpje zien we eerst hoe de duurzaamheid van de home-knop wordt getest. De knop wordt machinaal maar liefst 200.000 keer na elkaar ingedrukt. Bij normaal gebruik komt de uitgeoefende druk op die knop overeen met zo’n 200 à 300 gram. Samsung zet maar liefst 1 kilogram druk op de knop, en dat 200.000 keer na elkaar.

Vervolgens zet een, in een jeansbroek gehuld, mechanisch achterwerk zo’n 100 kilogram druk op het scherm, om te zien of het zou breken. Daarnaast wordt de Galaxy S III ook 25 keer naar links en rechts gebogen.


[related_article id=”152275″]

De smartphone wordt ook een uur lang in een bad vol siliconen voorwerpen gestoken. Dit is een test op krassen en simuleert de schade die sleutels en geldmunten aan het toestel kunnen aanbrengen.

Ten slotte is er nog de regentest. De telefoon krijgt tien minuten lang een douche, gelijkaardig aan wanneer je er buiten mee zou rondlopen terwijl het regent.

Uit het filmpje blijkt dat de Galaxy S III al deze tests weet te doorstaan. Samsung stelt dat het al hun smartphones aan zeven van deze stresstests onderwerpt, om de duurzaamheid te garanderen.