Nieuws

Gent wordt binnenkort landschap van Grand Theft Auto

Grand Theft Auto, de reeks gewelddadige videogames van Rockstar Games, komt naar Gent. Echter niet officieel: een Gentse student werkt aan een modificatie van het originele spel.

Grand Theft Auto is een reeks spellen die onderling geen verband hebben – een andere stad, een ander hoofdpersonnage en andere criminelen. Telkens kruip je in de huid van een crimineel die net is aangekomen in een nieuwe stad. Doorheen de jaren werden echter sommige steden meermaals gebruikt maar werden ze vanaf de grond af weer opgebouwd.

Vooral de aanpasbaarheid van de reeks is populair: zo verscheen er enkele jaren geleden MTA: San Andreas, een mod voor GTA: San Andreas waarmee je multiplayer tegen elkaar kon spelen met verschillende game-modi, zoals Freestyle. Vliegende auto"s, luchthavens die in de lucht hingen of stuntcircuits waren geen uitzondering.

Lucas Selfslagh, student Grafische en Digitale Media in Gent, gaat nog een stap verder. Zijn plan is om Gent na te bouwen in GTA: IV, de voorlopig nieuwste Grand Theft Auto.

"We kregen een ontwerpoefening om een ruimtelijke wandeling in 3D te maken", zegt Lucas tegen Nieuwsblad.be. ‘In plaats van een maquette te maken, borrelde het idee op om het stadsplan en de bekendste gebouwen van Gent te implementeren in de GTA-wereld. Eerst puur voor de lol, maar voor ik het doorhad, veranderde het onschuldige gepruts in een project met een duidelijk doel: mijn stad nabouwen in een 3D-game. Het belfort en de Sint-Baafskathedraal zijn al klaar. Dat is toch telkens goed voor een weekje programmeerwerk. Tegen volgend jaar wil ik klaar zijn met het volledige Kobra-gebied."

Ook personnages

Ondermeer op Facebook verscheen ook al het idee om bekende Gentste figuren en politici als criminelen in het spel te stoppen. ‘Op zoek gaan naar de verloren zakken van de bekende Zakkenman , kiezen tussen missies van Termont of Bracke – goede of kwaadaardige missies – of een woordje Gents horen: je hoort niet Learn how to drive !, maar Ej moatje, liert ne kier raaje! roepen." vertelde Selfslagh. Of het zover zal komen is nog niet duidelijk.

We kunnen een eerste versie van de GTA-modificatie volgend jaar verwachten. Als je het proces wil versnellen kan je Lucas helpen met 3D-gebouwen na te maken. Dat kan via de Facebookpagina. Om zijn voortgang te tonen plaatste hij ook al enkele filmpjes op YouTube. Die kan je hieronder zien.


Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business