Nieuws

Gratis Windows 8-sleutel voor piraten? Niet zo snel!

Je zal inmiddels al wel gelezen hebben over het feit dat Microsoft per ongeluk gratis sleutels uitdeelde voor Windows 8 Pro. Sorry om die droom te doorprikken, maar het is niet waar.

Iedereen wil iets voor niets. Maar in tegenspraak met een artikel dat we vorige week al publiceerden geeft Microsoft geen gratis sleutels weg voor Windows 8 Pro.

Het verhaal, dat vorige week al bij ons verscheen, verscheen inmiddels op tientallen technologiesites van over de hele wereld.

Iedereen die schrijft dat het "legitieme activaties" of "gratis activatiesleutels" zijn moet terug naar Softwarepiraterij 101.

Hier is het hele verhaal.

Als een promotie die begon met de beschikbaarheid van Windows 8 op 25 oktober 2012 begon Microsoft met het gratis laten installeren van de Media Center-upgrade voor iedereen die al een Windows 8 Pro-kopie had.

Het aanbod eindigt op 31 januari 2013. Vanaf die datum zal de uitbreiding ongeveer tien euro gaan kosten.

Om de gratis upgrade te verkrijgen moet je een formulier invullen. Daarna krijg je een licentiesleutel toegestuurd. Op een PC met Windows 8 Pro kan je daarna de sleutel invullen om de Media Center-functionaliteit te installeren – zo krijg je de mogelijkheid om DVDs af te spelen terug.

Als je de sleutel invult op een PC met een legitieme Windows 8 Pro krijg je het resultaat dat je verwacht: je krijgt de upgrade en kan "m gebruiken.

Als je de sleutel gebruikt op een normale Windows 8-computer, dan krijg je echter een foutmelding:

"Deze sleutel werkt niet". Dus waar is mijn gratis Windows 8 Pro?

Als je die wil moet je ver buiten de normale wegen rijden. Begin alvast maar op te trekken met echte piraten.

Die fantastische piraten (- de meesten enthousiastelingen die het piraterijspel als sport spelen-) hebben uitgevogeld dat je Volumelicentiesleutels kan gebruiken en met zulke sleutels Windows kan activeren via een Key Management Service (KMS) server. Verscheidene mini-underground Windows-sites hebben details gepubliceerd hoe je "open" KMS servers kan vinden op het internet.

Normaal gezien moet een PC die geactiveerd is met een KMS-sleutel zich elke week aanmelden bij de KMS server, en zijn licentie elke 180 dagen vernieuwen. Maar als je al een gepirateerde Windows 8 Pro-versie hebt geïnstalleerd met behulp van een illegale KMS-server kan je de gratis sleutel gebruiken om het Media Center Pack-product toe te voegen.

Wanneer je dat doet wordt de sleutelinformatie op je PC vervangen door de Media Center-code, waardoor je een legitieme Windows 8 Pro-versie lijkt te hebben.

Laat me dat fragment even herhalen: als je al een gepirateerde Windows 8 Pro-versie hebt geïnstalleerd met behulp van een illegale KMS-server…

Om misbruik te maken van dit lek moet je dus een Volume License-sleutel hebben van een ongeauthoriseerde bron, de Volume License-installatie downloaden van een piraterijwebsite en daarna de resulterende installatie activeren met een server die je eigenlijk niet mag gebruiken.

Die drie dingen doe je niet per ongeluk.

In andere woorden: de enigen die het doen zijn al piraten. En de resulterende installatie, ondanks dat de activatie geldig is, heeft geen geldige licentie. Doe maar en installeer Windows 8 Pro op deze manier op 25 PCs in je bedrijf en bekijk het resultaat wanneer je een controleur over de vloer krijgt.

Dit alles is een onderdeel van het kat-en-muisspel dat al sinds mensenheugenis bezig is tussen Microsoft en piraten.

In het begin van het Windows 7-tijdperk bekeek ik gelijkaardige technieken die werden gebruikt door piraten om op een gelijkaardige manier zichzelf in Windows-installaties te hacken. Die leken ook legitiem, maar dat waren ze niet. Veel van die technieken zijn sindsdien geblokkeerd of gedeactiveerd. Dit is gewoon weer een nieuwe poging.

In tussentijd: waarom betaal je niet gewoon de Windows 8-updateprijs van veertig dollar? Dan heb je een perfect legale kopie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business