Nieuws

007 Legends: Saaie flashbacks

Voordelen
Originele insteek
Leuk voor Bond-fans
Veel variatie
Nadelen
Onsamenhangend
Dertien in een dozijn-shooter
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Het idee om Bond als in een droom voorbijgegane missie te doen herleven, is leuk bedacht. Maar dat betekent niet dat 007 Legends ook daadwerkelijk een topgame is.

007 Legends moet een eerbetoon zijn aan de roemrijke historie van James Bond, maar weet shooterfans nooit te overtuigen.

Het afgelopen jaar mochten we op deze plek een paar keer het cliché onderuithalen dat games gebaseerd op films meestal net zo’n ondermaats resultaat opleveren als films die overgezet zijn naar games.

‘Ondermaats’ is misschien net iets te sterk, maar 007 Legends overstijgt nergens de middelmaat. Het idee is echter best aardig: James Bond, in de gedaante van Daniel Craig, balanceert ergens in Istanbul tussen leven en dood, en herbeleeft flarden uit zijn roemruchte carrière.


Zes flarden om precies te zijn, een voor elke acteur die de bekendste aller spionnen gestalte gaf. Daar hoort telkens een film bij. Zo speel je door memorabele scènes van Goldfinger, On Her Majesty’s Secret Service, Moonraker, Licence to Kill en Die Another Day.

Wie dat wil, kan daar later in de vorm van een gratis download nog een level uit de recente Skyfall aan toevoegen. Het resultaat is een te losse verzameling vrij generieke shooterscenario’s. De mechanismen werken, de nadruk op heimelijke objectieven brengt variatie en de verwijzingen naar de Bond-klassiekers zijn aardig voor de fans.


Het is echter hard zoeken naar ziel of iets dat de liefhebber van het genre zou kunnen overtuigen om voor 007 Legends te kiezen in plaats van de overdosis aan betere shooters die deze periode verschijnen.

En daar kan de split-screen multiplayer voor vier spelers, overgeërfd van de pionier GoldenEye, die destijds het first-person shootergenre voor spelconsoles op de kaart zette, niets aan verhelpen. Nee, dan vieren we vijftig jaar James Bond-films liever met een verzamelbox op Blu-ray of DVD.

De prijs die we vermelden bij dit artikel is een adviesprijs. De kans is groot dat je deze game voor een lagere prijs kunt vinden dan vermeld. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business