Nieuws

40 miljoen Windows 8 licenties verkocht

Sinds de lancering heeft Microsoft 40 miljoen licenties van zijn nieuwste besturingssysteem verkocht. Dat is gemiddeld beter dan Windows 7.

Dat cijfer is afkomstig van Tami Reller, de marketing-en financiële directeur voor Windows die het vermeldde op de Credit Suisse Annual Technology Conference.

De 40 miljoen licenties zijn in één maand verkocht. Ter vergelijking: eind december 2009, twee maanden na de lancering van Windows 7, had het bedrijf zestig miljoen licenties verkocht. Het lijkt er dus op dat Windows 8 het beter doet dan Windows 7, al is het een moeilijke vergelijking.

[related_article id=”161452″]

Ten opzichte van Apple ligt de vergelijking nog moeilijker. Tim Cook maakte in september, anderhalve maand na de lancering van OS X Mountain Lion, bekend dat er 7 miljoen exemplaren van het systeem waren verkocht. Al zou je hier eigenlijk ook de iPad-cijfers moeten bijtellen gezien Windows 8 ook op tablets draait.

Surface Pro
Cijfers over de Surface geeft de topvrouw niet, wel herbevestigt ze dat Microsoft de Surface Pro tegen januari klaar zal hebben. Verder zegt ze dat het bedrijf vandaag 1.500 verschillende pc’s en tablets heeft gecertifiëerd voor Windows 8 tegenover 1.000 bij de lancering.

Reller is samen met julie Larson-Green het hoofd van de Windows-afdeling. Het duo kreeg die verantwoordelijkheid nadat Steven Sinofsky het bedrijf kort na de lancering van Windows 8 verliet.

Wat is ‘verkocht’?
Wel blijft Microsoft vaag over wat het precies bedoelt met ‘verkochte licenties’. Zo zijn er de aantallen die worden verkocht aan consumenten, aan computerbouwers (voor toestellen die nog moeten verkocht worden), maar ook de volumelicenties die bedrijven afnemen.

ZDNet.com vroeg aan Microsoft meer verduidelijking maar kreeg te horen dat het bedrijf niets toe te voegen had aan het cijfer. Microsoft België zegt tegenover onze redactie dat het geen lokale cijfers vrijgeeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business