Nieuws

Ballmer: Windows Phone verviervoudigt

De topman van Microsoft zegt dat Windows Phone vier keer beter verkoopt dan vorig jaar. Hoeveel dat dan wel is mogen we zelf raden.

Steve Ballmer deed de uitspraak op een aandeelhoudersvergadering woensdag. De verkoopcijfers van het mobiele besturingssysteem liggen volgens hem vier keer hoger dan vorig jaar.

Een indrukwekkend statement, ware het niet dat hij niet zegt hoeveel dat precies is of over welke periode het exact gaat.

[related_article id=”161452″]

Wel is het een goed teken dat er groei zit in het besturingssysteem. Dat kan betekenen dat Microsoft op termijn belangrijker doorweegt op de smartphonemarkt die momenteel wordt gedomineerd door Android en iOS.

Een deel van de verklaring lijkt ons dat er het afgelopen jaar veel meer toestellen met Windows Phone zijn verschenen. Zo lanceerde Nokia zijn Lumia-toestellen in november en die zijn mogelijk nog niet opgenomen in de telling.

Hiervan werden in de periode november-eind december volgens analisten ongeveer 1 miljoen toestellen verscheept terwijl er vandaag nog meer Windows Phone toestellen van zowel Nokia als HTC en andere fabrikanten in de rekken liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business