Nieuws

Apple rolt iOS 6.1 beta 3 uit naar ontwikkelaars

Sinds de dood van Steve Jobs heeft iOS amper nog grote updates gekregen: de vorige softwareversie, iOS 5.0, kreeg een berichtencentrum en draadloze update- en synchroniseerfuncties.

iOS 6 had een YouTube-applicatie minder en kreeg een inferieure kaartenapplicatie mee. Maar iOS 6.1 heeft voorlopig nog niks nieuws, en ontwikkelaars hebben inmiddels de derde beta gekregen.

iOS 6.1 beta 3 werd maandagavond aan ontwikkelaars uitgerold en heeft voorlopig geen noemenswaardige wijzigingen.

[related_article id=”158256″]

Amper noemenswaardig te noemen is de installatie-wizard die je nu krijgt na de update, waarbij je eenmalig moet inloggen met je Apple ID en waarbij enkele iCloud-functies worden "geconfigureerd", wat dat ook mag inhouden (screenshots onder het artikel).

Verder nieuw in iOS 6.1 (maar niet nieuw in beta 3) zijn de gewijzigde posities van de "meld een probleem"-knop in de Kaarten-app, de muziekknoppen op het vergrendelscherm en de toegevoegde kaart voor PassBook met meer informatie over de applicatie. Ook melden enkele ontwikkelaars verbeterde wifi-snelheden.

Volgende versie begin januari publiek beschikbaar

De kans is groot dat Apple iOS 6.1 begin januari uitrolt: naar gewoonte brengt Apple een drietal bèta"s uit, waarna er een Golden Master-versie verschijnt.

Dat bèta 3 op dezelfde datum vervalt als bèta 2 vergroot enkel maar het vermoeden dat Apple de Golden Master voor het einde van het jaar nog zal uitbrengen. De tweede en derde bèta van het mobiel besturingssysteem vervallen beide op 28 december 2012.

Ontwikkelaars kunnen de bèta over-the-air updaten als ze reeds met een iOS 6.1-ontwikkelaarsversie werkten. Anders kunnen ze terecht op het ontwikkelaars-portaal.

Enkel iOS-ontwikkelaars met een betaald ontwikkelaarsaccount krijgen toegang tot dat portaal.


De eerste en laatste stap van het updateproces



De nieuwe stappen die je moet doorlopen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business