Nieuws

Wonderbook: toverspreuken leren met Book of Spells

Voordelen
Harry Potter-sfeer
Knappe techniek
Kindvriendelijk
Nadelen
Kort verhaal
Soms te simpel
Niet voor alle volwassenen
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Dansen, zingen en fitness, het is allemaal al eens langs de consolekassa gepasseerd. Nu is het de beurt aan toveren om de revue te passeren.

Onder de noemer "augmented reality" tovert Wonderbook: Book of Spells ons een magische ervaring voor die steunt op de capriolen van misschien wel de bekendste tovenaar ooit: Harry Potter.

Voor alle duidelijkheid; Wonderbook: Book of Spells is geen écht spel. Met behulp van je PS3-camera wordt jouw woon- of hobbykamer uitgebreid naar een versie die zo in Zweinstein zou passen, en waar je niet minder dan twintig authentieke spreuken kunt leren.

Toverboek

Je zet je in kleermakerszit voor je PS3-console met Move-uitbreiding, je opent het bijgeleverde toverboek en op het scherm van je televisie zie je de vruchten van je toverkunsten tot leven komen. Konijnen, pompoenen en andere blingbling verschijnen als je de juiste bewegingen met je toverstaf maakt. Langzaam worden de uitdagingen groter en moet je heuse waterreuzen en ander tuig uit de boeken en films bevechten.

Wonderbook: Book of Spells zuigt je op een heel overtuigende manier helemaal op in het spel. De hand van J.K. Rowling is duidelijk aanwezig: alle details doen de Harry Potter-reeks eer aan met bovendien veel humor. Ook de locaties waar je toverspreuken oproept, komen recht uit Zweinstein. Het is wel spijtig dat er maar één persoon tegelijk kan spelen met Wonderbook. Zeker als je met meerdere kinderen in huis zit, kan dat wel eens voor frustraties zorgen.

Meeslepend

Dit is een van de eerste spellen waar augmented reality echt werkt, en Harry Potter-fans zullen verrukt zijn door het niveau van immersie dat bereikt wordt. Andere, veelal oudere spelers raken wellicht snel uitgekeken op Wonderbook: Book of Spells, dat verder weinig uitdieping of herspeelwaarde biedt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business