HP toont laptop met draaibaar scherm

Een laptop waarvan het scherm omdraait om er een tablet van te maken. Daarmee wil Hewlett-Packard de zakelijke gebruiker overtuigen.

De EliteBook-reeks bestaat al een tijdje en wordt vandaag uitgebreid. De EliteBook Revolve is een Core I3, I5 of I7 laptop met een 11,6 inch display en biedt 4 gigabyte RAM-geheugen (uitbreidbaar tot 12 GB). Data bewaren kan op een SSD van 256 gigabyte.

De laptop weegt 1,4 kilo en heeft een magnesium chassis en een backlit keyboard. Een stylus is optioneel. de ingebouwde webcam gaat tot 720p.

Als koper kan je kiezen tussen Windows 7 of Windows 8. Het scherm meet 11,6 inch en is voorzien van Gorilla Glass 2. Achteraan heb je twee usb 3.0 poorten, DisplayPort en ethernetaansluiting. Op draadloos vlak is er NFC, Wifi, Bluetooth. Een dockingstation moet extra randapparatuur mogelijk maken.

Onze redactie kon op HP Discover in Frankfurt het toestel even onder handen nemen (zie video). Het is een lichte ultrabook die je in enkele seconden kan omdraaien tot een tablet. Het toestel heeft een aanraakscherm, al werkte dat niet op het demomodel dat we filmden.

Het draaibaar scherm is zeker een leuk ontwerp. Al draait het scherm maar langs één kant, waardoor het vermoedelijk een kwestie van tijd is vooraleer iemand het scherm langs de verkeerde kant probeert om te draaien en het scherm van de computer afbreekt.

Zakelijke functies
De EliteBook Revolve mikt specifiek op zakelijke gebruikers en beschikt daarom over een aantal tools zoals Active Directory, domain join, PXE boot support en speciale HP-software voor het beheer van de toestellen. Ook ePrint wordt ondersteund voor HP printers en openbare printers die hierop zijn voorzien.

Het toestel zal vanaf maart 2013 beschikbaar zijn. De prijs en de beschikbaarheid voor de Benelux zijn nog niet bekend.

businesselitebookhewlett-packardhplaptopnieuwsrevolvetabletultrabook

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals