Nieuws

ZDNet-leeslijst: Ballmers nachtmerrie

Het ontwikkelen van technologie kost tijd, veel tijd. En het kost ook toewijding, gemeenschapsgeest en geduld. Heel wat hoofdrolspelers in deze leeslijst hebben dat goed begrepen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een wiskundige die zich bezig houdt met de optimalisatie van liften? Of de kledingproducent die samen met een ontwerper van Apple het ultieme sweatshirt wilde ontwikkelen?

De aanrader van deze week, getuige de titel, is een aantal doemscenario’s die Yahoo Finance een jaar geleden opstelde voor Microsoft. Helaas voor het bedrijf uit Redmond lijken de meeste van die voorspellingen nu waarheid te worden.

[related_article id=”158256″]

Weet je nog een goed, lang artikel over technologie dat nog niet in deze leeslijst stond? Mail ons dan op redactie@zdnet.be.

Duivel in een maatpak
De Amerikaanse politicus Lamar Smith was een van de hoofdopstellers van de beruchte SOPA-wet, die piraterij zou moeten indammen. Nu staat hij aan het hoofd van een belangrijke techcommissie in het tweede kabinet van Obama. Gaat dat wel goed?

Opensource redt de wereld
Een vurig betoog voor de creatie van meer open platforms, als we tenminste de technologiewereld fris en open willen houden in de nabije toekomst.

De reclameman kent je beter dan jezelf
De NY Times schrijft geregeld uitstekende stukken over online privacy en deze lijvige lap tekst is daar geen uitzondering op. Ditmaal duikt professor in de rechten Jeffrey Rosen in de wereld van de gepersonaliseerde reclame.

Logica van liften
Wiskundige Theresa Christy houdt zich bezig met de optimalisering van liften en daar komt heel wat rekenwerk bij kijken.

Ballmers nachtmerrie
Yahoo! Finance zette een jaar geleden op een rijtje wat het ‘worst case scenario’ was voor Microsoft. Een jaar later komt het terug op die voorspellingen en het ziet er niet best uit voor Steve Ballmer.

Apple-trui
Een Amerikaanse kledingmaker huurde een ex-ontwerper van Apple om het beste sweatshirt met capuchon te maken dat ooit heeft bestaan. Interessant relaas over de samenkomst van mode en technologie.

Interview per sms
Het is niet meer dan normaal dat de BBC een interview doet met een van de uitvinder van de sms door tekstberichtjes over en weer te sturen naar de Fin Matti Makkonen. Geen heel lang gesprek, maar wel gedaan op een innovatieve manier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business