Nieuws

Welke gadgets gebruikt president Obama? (fotospecial)

Gadgets – we gebruiken ze zelf elke dag om ons leven aangenamer te maken. Maar welke snufjes gebruikt de machtigste man ter wereld?

Eigenlijk helemaal niks bijzonders, zo blijkt. We zetten enkele toestellen op een rijtje.


Apple iPad 3 met Retinascherm

Obama staat ervoor gekend dat hij tussen verschillende platformen wisselt. Hij gebruikt Macs en PCs, BlackBerrys en iPads. Je kan hem best omschrijven als een platformagnost: hij bindt zich niet aan één platform maar gebruikt het platform dat het best werkt in een bepaalde situatie.


iPad Smart Cover (Zwart, leder)

De iPad van de president van Amerika is waarschijnlijk de best beschermde tablet in het noordelijk halfrond. Maar tegen krassen en stoten wordt het toestel beschermd door wat wij denken dat een iPad Smart Cover is.

Op de foto zie je "m aan boord van Air Force One, het presidentieel vliegtuig.

Update: het is een gewone iPad-hoes. (Bedankt aan onze lezers die het via Twitter hebben gemeld)


Dell Inspiron 14R-laptop

Ondanks dat Obama ook een MacBook Pro gebruikt gebruikt Obama een Dell Inspiron 14R om in contact te blijven met wat er op de grond gebeurt. Een relatief normale Windows-laptop maar die doet perfect z"n werk wanneer Obama in de lucht hangt.


Apple MacBook Pro (15 inch, eind 2011)

President Obama gebruikt naast zijn iPad nog een Apple-product: de MacBook Pro. Die wordt voornamelijk gebruikt om te tweeten en Ask My Anything-sessies op Reddit. Opmerkelijk: om geen reclame te maken voor het merk wordt Obama vaak gespot met een presidentieel zegel over het Apple-logo. Ondanks dat weten we nog steeds dat het een MacBook Pro is.

Zou hij beschaamd zijn om met een Mac rond te lopen?


BlackBerry Curve 8300

De president van de VS staat gekend om zijn fanboyisme wat BlackBerry"s betreft. Hij heeft er twee. Aan boord van de Air Force One werd deze foto gemaakt met twee BlackBerry-toestellen op zijn tafel. Zelden zal je Obama zien zonder BlackBerry in beeld. Dat is niet verwonderlijk: BlackBerry"s zijn (voorlopig) de enige toegelaten toestellen om bestanden met lage risico-classificatie te verzenden. De iPhone staat echter op het punt om ook goedgekeurd te worden.

We weten niet waarom hij er twee heeft. Heeft iemand hem al verteld dat je meerdere emailaccounts op één toestel kan hebben?


BlackBerry Curve 8900

Deze foto is genomen aan boord van "Het Beest" (die naam heeft de Amerikaanse pers verzonnen), een presidentieel voertuig met kogelvrij glas, een verstevigde benzinetank en een eigen chauffeur.

Wanneer Obama onderweg is naar het Witte Huis om zijn presidentiële taken te vervullen heeft hij (meerdere) BlackBerry"s bij zich.

In de afgelopen jaren heeft hij zijn 8300"s vervangen door 8900"s.


Cisco Unified IP Phone 7975

Op Obama"s bureau rust één van de meest belangrijke hulpmiddelen van Obama: een telefoon. De Cisco Unified IP Phone 7975 is een beveiligd Voice Over IP toestel dat de machtigste man ter wereld kan verbinden met wereldleiders van over de ganse planeet. Met zijn kleuren LCD en gigabit ethernetaansluiting geeft het toestel kristalheldere telefoongesprekken.

Ook in beeld: een uitbreidingsmodel waarop snelkiesknoppen te vinden zijn zodat hij anderen in het Witte Huis met slechts een druk op de knop kan bereiken.


Telecore IST-2 beveiligde telefoon

Een vreemde eend in de bijt, maar wel één van de meest beveiligde telefoons in de VS. Telecore"s IST-2 telefoon is goedgekeurd door de Amerikaanse overheid voor ultra-beveiligde gesprekken met multi-cryptografische beveiliging. Ook aan boord: automatische authenticatie, ruisonderdrukking en bellerherkenning. Zo ben je tenminste zeker dat het de eerste minister van Irak is en niet een rebel uit Iran.


Chevrolet Volt

Obama is gespot met een Chevrolet Volt. De elektrische wagen heeft een aanpasbaar scherm met informatie over het voertuig, GPS-navigatie en een ingebouwde radio. Verder kan hij met zijn iPad de auto vergrendelen, ontgrendelen en starten van eender waar ter wereld.


HP Elitebook 6930p

Een opmerkelijke foto die volgens sommigen serieus onder handen is genomen door het softwareprogramma Photoshop. Tijdens de Navy SEAL-operatie om Osama Bin Laden te vermoorden zat Obama- volgens de foto – in één van de kleinere ruimtes in het Witte Huis om de operatie te volgen.

De laptops in deze foto zijn van het type Elitebook 6930p en worden gemaakt door HP. Ze zijn ontworpen voor de zakelijke en overheidsmarkt.

Met acht uur batterijduur en een Intel Core 2 Duo processor is het toestel verre van een krachtpatser, maar ze zijn stevig en krachtig genoeg om een operatie te beheren waarbij één van "s werelds meest gezochte terroristen werd vermoord. "Niet slecht", huh?

In en rond het Witte Huis wil iedereen altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Er hangen dan ook quasi overal TVs. Op elke TV vind je vier streams met het nieuws van de belangrijkste nieuwszenders in het land.


AMX Modero (7-inch) Tabletop Touch Panel

In de "Situation Room" worden de meest cruciale beslissingen gemaakt. Van terroristen die het land aanvallen tot noodsituaties zoals Orkaan Sandy – alles wordt in die ruimte besproken.

Hierdoor is deze ruimte misschien wel de meest high-tech ruimte in het Witte Huis.

Voor de president staat een AMX Modero (7-inch) Tabletop Touch Panel waarmee Obama toegang heeft tot belangrijke data- zoals overheidsclassificeringlijsten. Hiermee weet de president op welk veiligheidsniveau bepaalde zaken worden besproken. Een klein toestel met een belangrijke taak dus, in zo mogelijk één van de belangrijkste ruimtes in de VS.


AMX Modero 12" Modero Video Wall Touch Panel

Nog meer AMX-technologie in de situatieruimte. Bij videoconferenties houden de 12-inch panelen in de muur de aanwezigen op de hoogte van het classificatieniveau, alsook of de microfoons aan staan of niet.

De aanraakgevoelige schermen kunnen ook gebruikt worden om de verlichting en temperatuur in de ruimte aan te passen.


Polycom SoundStation 2 conferentietelefoon

De president kan handsfree communiceren met leden van het kabinet, congres en andere afdelingshoofden binnen de VS – en de wereld – Met de Polycom SoundStation 2. Door de microfoons van hoge kwaliteit kan het toestel stemmen tot op drie meter afstand goed doorgeven via de telefoonlijn. Ideaal voor de situatiekamer dus.


Digital Display Systems Multi-Region Wall Clock

Niet zo high-tech maar wel geen overbodige luxe: een klok. De klok kan tot drie tijdzones tonen. Ideaal wanneer de president op bezoek is in China en de rest van de medewerkers in de crisisruimte zit in Washington. Zo is iedereen altijd op de hoogte van de correcte tijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business