De onafhankelijke bestuurders van Telenet zeggen dat het bod van Liberty Global onvoldoende is. Die laatste probeert aandeelhouders intussen te charmeren. Vandaag start het bod op Telenet officiëel. Het Amerikaanse Liberty Global, dat al meerderheidsaandeelhouder van Telenet is, wil het volledige bedrijf in handen nemen en brengt daarom een bod uit aan 35 euro per […]


De onafhankelijke bestuurders van Telenet zeggen dat het bod van Liberty Global onvoldoende is. Die laatste probeert aandeelhouders intussen te charmeren.

Vandaag start het bod op Telenet officiëel. Het Amerikaanse Liberty Global, dat al meerderheidsaandeelhouder van Telenet is, wil het volledige bedrijf in handen nemen en brengt daarom een bod uit aan 35 euro per aandeel.

Maar de onafhankelijke bestuurders Frank Donck, Alex Brabers, Michel Delloye en Julien De Wilde zeggen dat dat bod te laag is.


[related_article id=”158455″]

Zo onderzocht de bank Lazard op vraag van de onafhankelijke bestuurders de waarde van het aandeel. Daarbij is ze van oordeel dat het aandeel een bod van 37 tot 42 euro per aandeel hoort te krijgen.

Onafhankelijk bestuurder en voorzitter van Telenet Frank Donck reageert op het bod: “Omdat we sterk geloven in de verdere groei en in het innovatieve karakter van Telenet, begrijpen we de industriële logica achter het Bod van LGI. Op basis van, onder andere, onze grondige analyse en extern advies menen wij echter dat de Biedprijs Telenet aanzienlijk onderwaardeert. Wij kunnen het Bod daarom niet aanbevelen. De Onafhankelijke Bestuurders engageren zich ten volle om constructief te blijven samenwerken met LGI."

In hun mededeling verwijzen de onafhankelijke bestuurders naar verschillende argumenten waarom de prijs te laag is. Zo is de geboden prijs gedateerd omdat het aandeel van Telenet sinds de bekendmaking van het overnamebod is gestegen. Ook ligt ze lager dan dat van vergelijkbare beursgenoteerde kabelbedrijven.

Wel zijn de onafhankelijke bestuurders niet gekant tegen een bod van Liberty Global op zich. Maar enkel als er meer wordt geboden per aandeel.

“De Onafhankelijke Bestuurders wijzen erop dat ze bereid zouden zijn een bod vanwege LGI aan te bevelen inzoverre het zou worden uitgebracht aan betere voorwaarden, in het bijzonder wat de prijs betreft. Met inachtneming van de belangen van de  effectenhouders van Telenet hebben de Onafhankelijke Bestuurders bepaald dat naar hun mening een Biedprijs tussen €39 en €40 per aandeel op datum van vandaag een aanvaardbare waardering zou vormen.” Aldus de onafhankelijke bestuurders in een mededeling.

Nu het bod op Telenet officiëel van start gaat, heeft Liberty Global een video online gezet waarin CEO Mike Fries uitlegt wat hij van plan is. Daarin benadrukt hij dat een volledig geïntegreerd Telenet goed is voor de consument en dat er op dit moment geen plannen zijn om de innovatie of de arbeidsvoorwaarden binnen het bedrijf te wijzigen.